La ce ajută oțetul de mere

218
E bine de știut că oțetul de mere este o alternativă eficientă la remediile clasice. De pildă, chiar Hipocrat îl folosea în loc de antibiotic. În cele ce urmează, specialiștii Click prezintă câteva metode de folosire în scop medicinal, pentru a-ți menține sănătatea și frumusețea pielii și a părului sau pentru a slăbi. 

1. Diminuează arsurile solare. Un pont de reținut pentru sezonul estival este următorul: efectele arsurilor solare pot fi diminuate dacă faci o baie cu oțet de mere. Nu-ți surâde ideea? Folosește o altă variantă de aplicare a oțetului de mere pe piele: îmbibă o bucată de pânză cu oțet și tamponează cu ea zonele cu probleme.

2. Ajută în curele de slăbire. Se spune despre oțetul de mere că este foarte bun în curele de slăbire. Adaugă-l în salate sau bea de două ori pe zi câte un pahar de apă în care ai adăugat și o linguriță de oțet de mere.

3. Îndepărtează mătreața. Despre oțetul de mere se mai știe că ajută la îndepărtarea mătreței și la reechilibrarea pH-ului scalpului. Amestecă oțet de mere și apă în cantități egale și aplică soluția pe scalp. Nu trebuie să clătești părul după aceea, doar să-l lași să se usuce.

4. Tonic facial. Diluat cu apă, în cantități egale, oțetul de mere este foarte bun ca tonic facial. Ai grijă ca amestecul să nu ajungă în zona ochilor, pentru că oțetul de mere afectează vederea.

5. Ca… medicament! Un pahar de apă în care ai pus o linguriță de oțet de mere este de ajutor în tratamentul hipertensiunii și al hipercolesterolemiei. Același amestec este util și în eliminarea respirației urât mirositoare (halenă). Folosește-l să faci gargară, de câteva ori după spălarea dinților.

6. Împotriva negilor. Oțetul de mere este posibil să te ajute și în cazul în care ai negi. Îmbibă o bucată de vată cu oțet de mere, aplic-o pe zona cu negi și lasă oțetul să acționeze timp de minimum 20 de minute și de maximum 2 ore.

7. Remediu în constipație. Dacă suferi de constipație sau de diaree, oțetul de mere îți poate fi de folos. În primul caz, ai nevoie de două lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă, iar în al doilea de două linguri de oțet de mere în aceeași cantitate de apă. În ambele situații, este indicat să bei de trei ori pe zi această soluție până la dispariția simptomelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cârceii, un semnal de alarmă!
Pagina a fost generata in 3.8073 secunde