Medicul de gardă

"Întrerup alăptarea cât iau medicamente?"

234

Articole de la același autor

"Fiica mea alăptează și trebuie să ia niște medicamente. Ca să fie mai sigură că pastilele nu-l afectează pe bebe, vrea să în-trerupă alăptarea. Degeaba-i spun că e pericol de înțărcare forțată, ea nu înțelege! Ce e mai bine să facă în situația asta?" (A. Sandu).


v v v

Doamnă Sandu, temerile fiicei dumneavoastră sunt justificate, atâta timp cât dr. Ecaterina Marga, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed ne-a confirmat că administrarea unor medicamente în timpul alăptării poate avea efecte nocive asupra copilului. Datorită acestui risc, se recomandă ca înainte de a lua un medicament, mama să citească extrem de atentă prospectul și, în același timp, să aibă o discuție pe această temă și cu medicul pediatru care monitorizează starea de sănătate a bebelușului.

Referitor la hotărârea de a continua alăptarea în perioada în care mama urmează un tratament, nu orice medicament i se transmite sugarului prin lapte. Cât privește alternativa de a întrerupe alăptarea în perioada tratamentului, după cum i-ați spus și dumneavoastră, încetarea alăptării chiar și pentru câteva zile poate duce la înțărcare, căci riscul ca sugarul să refuze sânul este iminent. Un alt risc pe care mama care nu mai alăptează un timp trebuie să-l ia în calcul este acela de inflamare serioasă a sânilor, care vor deveni extrem de dureroși.

Colaborare cu pediatrul

Având în vedere că majoritatea medicamentelor ajung în laptele matern, fie și în cantitate destul de mică, mama trebuie să știe precis dacă medicamentele respective sunt prescrise și pentru sugari, dacă doza pe care sugarul o asimilează prin lapte este mult mai mică decât cea pe care ar asimila-o dacă i s-ar administra medicamentul direct, practic, trebuie să aibă informații despre orice risc, oricât de minor ar părea. De aceea, în astfel de situații, este nevoie de o strânsă colaborare între mamă și pediatru, pentru alegerea formulei corecte de urmat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Boala celiacă sau intoleranța la gluten
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: plăcintă de dovleac
Pagina a fost generata in 0.5186 secunde