"Îl vrem pe Eminescu la Constanța!"

168
Cititorul nostru, Nicolas Spirea, ni s-a mai adresat și cu altă ocazie, supărat că zona peninsulară a fost lăsată de izbeliște, ani de-a rândul, în loc să fie valorificată la maximum din punct de vedere turistic. Supărat este și pentru faptul că la propunerea pe care o relansează astăzi, lansată anul trecut municipalității, nu a primit nici măcar un răspuns de complezență. 

De când a aflat însă că zona a intrat într-un amplu proces de modernizare, i-a mai trecut din supărare, în speranța că nu va avea parte de un "kitch". Mai mult, profitând de imensa desfășurare de șantier, s-a gândit că ar fi momentul potrivit să readucă pe tapet sugestia sa privind ultima dorință a Luceafărului poziei românești, Mihai Eminescu, de a fi înmormântat la malul mării. Se știe că marele poet a fost înmormântat în Cimitirul Bellu, pe cunoscuta "Alee a Scriitorilor": "Dacă tot e șantier pentru punerea în valoare a acestei zone istorice, sper, revin cu propunerea că locul mormântului său trebuie să fie la Constanța, la malul mării, așa cum i-a fost dorința, lângă vechea statuie. Cred că ar fi o reparație morală față de ceea ce înseamnă poetul pentru neamul nostru. E o propunere deplasată? Eu cred că ideea merită luată în calcul acum! Îl vrem pe Eminescu la Constanța, nu sunt singurul care visează la asta!".

Mai mult decât atât, cititorul nostru continuă să creadă că strămutarea mormântului eminescian de la București la Constanța ar putea crește notorietatea orașului nostru în lume… În plus, prin acest efort, și bugetul orașului va avea de câștigat, căci are convingerea că mulți turiști vor dori să reflecteze "la umbra" marelui geniu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.384 secunde