Medicul de gardă

"Fetița mea refuză lactatele!"

252
"Părinții mi-au crescut copilul, i-au făcut toate poftele, e plin de fițe și mofturi. Problema e că nu mai vrea să bea lapte neam, cu toate că e mică, o să împlinească trei anișori pe opt aprilie. Și iaurtul îl mănâncă doar dacă are chef, ne cam joacă pe degete de când am luat-o acasă. Ei să-i dai toată ziua pră-jiturele și e cea mai fericită. Rog medicul să mă ajute cu câteva sfaturi, sunt disperată! Anamaria".

v v v

Doamnă Anamaria, dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed este de părere că în situații delicate de genul celei în care vă aflați dumneavoastră sunt și alți părinți. Important este să nu cedați nazurilor copilului și să aveți în permanență în vedere ca alimentația lui să fie corectă, echili-brată și diversificată, însă nu atât de restrictivă, încât să se lase cu scandal. Cu alte cuvinte, copilul trebuie stimulat să mănânce câte puțin din toate, cu condiția ca alimentele să figureze pe lista celor care să-i asigure necesarul de substanțe nutritive, indispensabile creșterii sănătoase.

Fără lactate nu se poate!

Referitor la hulitele lactate, trebuie să știți că laptele rămâne foarte important în alimentația copilului, nu numai la această vârstă, ci pe toată durata copilăriei, cel puțin, datorită calciului, al vitaminelor A și D. Ca și cantități, două-trei pahare cu lapte integral zilnic îi vor fi suficiente micuțului. De asemenea, produse lactate precum iaurt, brânză telemea sau proaspătă, smântână, de preferat de casă, nu trebuie consumate în cantități mari, dar sunt și acestea necesare.

Mare grijă la făinoase!

Cu toate că făinoase precum pâine, orez, paste, cereale sunt bogate în fibre și carbohidrați și îi asigură copilului energie, acestea trebuie consumate cu moderație. Cât privește zahărul, cu cât mai puțin, cu atât mai bine, căci fructele îl pot înlocui cu mare succes! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Hernia inghinală  la copii
Pagina a fost generata in 0.4716 secunde