Evenimente dedicate Unirii Principatelor

183
Evenimente dedicate Unirii Principatelor - arhiep-1516645964.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazie împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, pe 24 ianuarie, de la ora 8.00, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța. Apoi, de la ora 10.00, urmează slujba Te Deum-ului în memoria celor care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor. Slujba de Te Deum se va oficia și la alte biserici, iar imediat după slujbă, clopotele vor fi trase timp de un minut, în cinstea făuritorilor Unirii Principatelor. 


Tot la Catedrală, dar de la ora 10.30, vor fi premiate cele mai bune lucrări participante la concursul "Dobrogea, înainte și după 1878". La cele trei secțiuni (fotografie, desen și eseu), au participat 80 de elevi din 15 școli. Concursul s-a desfășurat pe durata semestrului I al anului școlar și este inclus în proiectul educațional "România în sărbătoare", fiind organizat de către Departamentul Cultural-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Aso-ciația Națională "Cultul Eroilor Regina Maria", filiala Constanța și Asociația "Casa Mării Negre". 


De la ora 11.00, la Biblioteca Arhiepiscopiei Tomisului, se va desfășura evenimentul-conferință "Unitatea națională - bază a demnității naționale". 


Conferința va avea tema "Unirea de la 1859 - temei al Marii Uniri din 1918" și va fi susținută de către IPS Teodosie, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, trei studente ale Facultății de Teologie Ortodoxă, Doinița Catrangiu, Elisabeta Chiriac, Cristina Oprea și lect. univ. dr. Carmen Ciornea. 


Programul mai conține un recital de poezie susținut de către membrii Cercului teatral din cadrul Seminarului Teologic "Sfântul Dionisie Exiguul" (versuri semnate de către poeții Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Grigore Vieru) și momente muzicale patriotice interpretate de către Grupul vocal "Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul", dirijor arhid. prof. Adrian Clinciu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Stire din Cetățenești : Suntem datori!
Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Stire din Cetățenești : Pușcăria parlamentară
Pagina a fost generata in 0.5175 secunde