Ești nou angajat și vrei să eviți gafele?

249
Practica, dar și nenumăratele studii au demonstrat că primele zile, săptămâni sunt cruciale pentru un nou angajat. Nici nu se poate altfel, din moment ce este vorba despre perioada în care afli că a te comporta cum trebuie în noul mediu este chiar mai important decât felul cum îți rezolvi sarcinile de serviciu. Așadar, ca nou angajat, ține cont de sfaturile specialiștilor și evită câteva greșeli considerate esențiale:

l Discută deschis cu managerul despre responsabilitățile tale, despre postul ocupat și, cel mai important, cum va fi comensurat succesul, care sunt prioritățile, dacă nu ai idee despre așteptările angajatorului în privința ta. Mai bine așa, decât să te dai atotcunoscător.

l Pentru a observa totul în detaliu la noua firmă, mergi cu jumătate de oră mai devreme la muncă și stai peste program, pentru a vedea cum se comportă oamenii, când își beau cafeaua, unde mănâncă. Mulți angajați insistă să facă totul în felul lor, pentru că se cred cei mai cei... Mai bine ar asculta și ar învăța și de la alții, căci aroganța este o greșeală capitală!

l Opusul aroganței este timiditatea, care, din păcate, este confundată și cu munca pe care o prestează acest tip de oameni. Încearcă să-ți faci relații încă din prima zi, fă-ți timp să comunici cu colegii, căci este o modalitate bună să înveți și despre cultura companiei.

l Oricine face gafe, greșeli, iar noii angajați le fac pe cele mai multe. Dar nu face eroarea să crezi că dacă nu recunoști o greșală, nimeni nu-și va da seama că ai comis-o. Este recomandat să accepți, să corectezi cât mai repede și să treci mai departe cu zâmbetul pe buze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Cum să-ți găsești de lucru în 2012
Pagina a fost generata in 1.6856 secunde