Ești cetățean European, cunoaște-ți drepturile!

123
1
Ești cetățean European, cunoaște-ți drepturile! - 17iansiteesticeteurop-1389980489.jpg
Potrivit legislației UE, dar și Regulamentului Consiliului European privind aplicarea regimurilor de securitate socială în raport cu lucrătorii salariați, cu lucrătorii independenți și cu familiile acestora care se deplasează în spațiul comunitar, o persoană care intră în câmpul personal de aplicare al acestuia se poate deplasa pe teritoriul unui alt stat membru pentru a primi acolo tratamentul adecvat stării sale de sănătate. Această deplasare trebuie aprobată de instituția competentă, în cazul României de către Casa de Asigurări de Sănătate, unde este luată în evidență persoana asigurată. 


Pachetul de servicii. Din raportul medical trebuie să rezulte că serviciile medicale de care asiguratul are nevoie se regăsesc în pachetul de servicii de bază (decontate de Fondul Național de Asigurări sociale de Sănătate din România) și faptul că aceste servicii nu se pot acorda în România, în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obținerea tratamentului, luând în considerare starea lui de sănătate și evoluția probabilă a bolii. De asemenea, în raportul medical întocmit de medicul curant trebuie specificat în mod explicit și argumentat motivul pentru care serviciul medical nu poate fi acordat într-un interval de timp rezonabil în nicio unitate sanitară din România. 


Autorizarea formularului E 112 nu poate fi refuzată de către Casa de Asigurări de Sănătate în cazul în care tratamentul respectiv se regăsește printre serviciile medicale acordate în baza legislației care reglementează sistemul de asigurări sociale de sănătate din România (pachetul de servicii de bază), dar acest tratament nu i se poate acorda persoanei în cauză într-un intervalul de timp necesar în România, luând în considerare starea curentă de sănătate și evoluția probabilă a bolii.
De asemenea, eliberarea formularului E 112 se face de către instituțiile competente. Așadar, potrivit legislației europene, documentul E 112 va fi eliberat în urma analizei documentației depuse de asiguratul solicitant, care trebuie să conțină dosarul medical, ce va include, pe lângă înscrisuri medicale și raportul medical, din care să rezulte diagnosticul și recomandarea medicală pentru efectuarea tratamentului, precum și o confirmare scrisă a unității sanitare din statul mebru UE cu privire la disponibilitatea acesteia de a acorda respectivului serviciul medical în baza formularului E 112. 




Comentează știrea

christian louboutin sale authentic
28 februarie 2014
christian louboutin sale authentic

daffodile from christian louboutin Stiri Cetățenești : Ești cetățean European, cunoaște-ți drepturile! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin sale authentic http://gullycricket.nityasha.com/images/christian-louboutin-store-chicago.asp

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm, zilnic, miere
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Legătura dintre artrită și gută
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Așa se curăță hainele pătate
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce miracole face banala ceapă
Pagina a fost generata in 2.747 secunde