Este valabil contractul în preaviz?

150
Este valabil contractul în preaviz? - 3deccontractpreaviz2-1386082557.jpg

Articole de la același autor

"Este adevărat că din moment ce ai in-trat în preaviz, contractul de muncă nu mai e valabil și nu mai ai niciun drept de muncă? Andrei Dima".

v v v

Domnule Tudor, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, precizează că, în inte-riorul termenului de preaviz, contractul individual de muncă este încă valabil. Totuși, cei aflați în preaviz ar trebui să aibă în vedere că, dacă se întâmplă ca în perioada de preaviz, contractul individual de muncă să fie suspendat, atunci și termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.

Cât privește lămurirea dilemei dumneavoastră, privind data încetării efective a contractului de muncă, momentul stopării activită-ții trebuie să coincidă cu cel al datei la care expiră termenul de preaviz, nicio zi în plus sau în minus. Sau, în funcție de situație, contractul individual de muncă poate înceta la data renunțării totale ori parțiale, de către angajator, la termenul de preaviz stabilit anterior.

Totul, din cauză că, potrivit legii, termenul de preaviz este cel convenit de părți în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă.

Important! Termenul de preaviz nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariații cu funcții de execuție și de 45 de zile lucrătoare pentru salariații care ocupă funcții de conducere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Când riști să-ți pierzi jobul
Pagina a fost generata in 1.3916 secunde