De ce nu ar trebui să mâncăm cereale

386
De ce nu ar trebui să mâncăm cereale - sitecereale-1402675130.jpg
Majoritatea nutriționiștilor sunt de părere că atât pentru slăbit, cât și pentru o bună sănătate, trebuie să consumi alimente din toate categoriile, inclusiv produse din cereale integrale. Însă, potrivit Unica.ro, adepții dietelor low-carb, cum sunt Arkins, Dukan, dieta paleolitică sau dieta ketogenică, sunt împotriva cerealelor, fie integrale, fie rafinate.

xxx

Primii oameni, pe care azi îi numim Homo Habilis, au apărut acum 2,5 milioane de ani. Ei erau vânători-culegători, adică se hrăneau cu legume, carne și ocazional cu fructe și nuci sau alune. Nu mâncau cereale, nu mâncau lactate și nici măcar leguminoase (fasole, mazăre), iar singurul "dulce" pe care îl găseau din când în când era mierea.

Cerealele au început să fie consumate abia acum 10.000 de ani, când oamenii au descoperit că boabele pot fi măcinate și gătite, devenind astfel digerabile. Din păcate, asta nu înseamnă că erau și benefice pentru că organismul uman, care nu știa să proceseze cum trebuie cerealele.

Studiile arheologice și antropologice au arătat că la trecerea pe o alimentație cu multe cerealele, oamenii au devenit mai scunzi, mai bolnavi și trăiau mai puțin. Din păcate, nici oamenii de azi nu s-au adaptat la alimentația bazată pe cereale. Din punct de vedere genetic, suntem identici cu strămoșii noștri de acum 40.000 de ani. Așa se explică de ce există foarte multe persoane care suferă de intoleranță la gluten, o proteină din cereale. Acest tip de intoleranță alimentară este întâlnit mai ales în Peninsula Scandinavă, ultimul teritoriu european unde a ajuns consumul de cereale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Vinetele. Cum se gătesc corect
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Câți ani trăiește un peruș
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne ia  cu amețeală
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Din secretele tălpilor fine
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.9759 secunde