De ce e bine să avem sunătoare în casă

233
Sunătoarea conține hipericină, iar specialiștii spun că această sustanță, de culoare roșu-brună, are menirea de a reduce nivelul de stres din organism. De aceea, sunătoarea este un remediu natural excelent folosit din cele mai vechi timpuri pentru atenuarea stărilor stresante. În plus, în afară de faptul că atenuează tensiunea nervoasă și reduce depresia moderată, sunătoarea este indicată și ca adjuvant în tratarea afecțiunilor hepatice și biliare, în afecțiuni ale cavității bucale și în tratamentul local al arsurilor. De asemenea, planta poate fi utilizată și în tratamentul sindromului premenstrual, dar și al tulburărilor de somn. Iată și rețetele pentru aceste din urmă stări: Pentru prepararea infuziei ai nevoie de o linguriță de plantă mărunțită, peste care se adaugă 200 ml de apă fiartă. Ceaiul se acoperă și se lasă 15-20 de minute la infuzat, după care se strecoară și se bea neîndulcit. Se recomandă consumul a două-trei căni de ceai pe zi.

Maceratul în ulei se prepară din 20 de grame sunătoare bine mărunțită, care se umezesc cu 20 ml de alcool (peste 70%) și se lasă timp de 12 ore, după care se adaugă 200 ml ulei de floarea soarelui. Amestecul se ține pe baia de abur trei ore, timp în care se amestecă din când în când. Apoi, compoziția se lasă la macerat timp de două-trei zile, după care se filtrează și se depozitează în sticluțe închise la culoare.

Pentru tratarea arsurilor superficiale se prepară cataplasme cu infuzie preparată din 30 de grame de plantă la un litru de apă clocotită. Amestecul se ține acoperit timp de 20 de minute, după care se strecoară și se aplică comprese pe zonele afectate. Deci suficiente motive pentru ca această plantă să nu vă lipsească din casă.

Atenție! Înainte de a începe o cură cu sunătoare se recomandă consultul unui medic de specialitate, pentru a exclude posibilitatea de a intereacționa cu alte medicamente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7731 secunde