Medicul de gardă

De ce apare durerea în gât?

575
De ce apare durerea în gât? - raceala-1354232192.jpg

Articole de la același autor

"Sunt disperată, oricât de mult m-aș proteja, tot am probleme cu gâtul de cum dă un pic frigul. Nu beau rece, mă îmbrac și totuși nu e zi ca să nu mă sâcâie gâtul, îl simt iritat, nu pot să înghit ca lumea mâncarea. Oare de ce mi se întâmplă asta?" (Svetlana Arghir).


v v v

Durerea în gât poate să aibă tot felul de cauze. După cum precizează dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, este greu de crezut că există cineva care să nu fi resimțit, la un moment dat, dureri sau iritație la nivelul gâtului. Cea mai frecventă cauză a acestora este, de departe, faringita (inflamația faringelui), asociată unei infecții virale, precum gripa sau răceala. Nu înseamnă, însă, că este și singura cauză. Medicul ne-a explicat că pot exista diverse alte motive din cauza cărora apare durerea în gât. Aceasta poate fi resimțită fie ca o senzație de un disconfort, fie ca o senzație de rană în gât la înghițire sau în timpul vorbirii. Alte simptome pot fi uscăciunea gâtului, răgușeala sau o voce înfundată, dar și frisoane, febră, frisoane, tuse, strănut, dureri musculare, greață și vărsături.

Boli care dau dureri în zona gâtului

Cât privește bolile care determină durerile, acestea pot fi răceala, gripa, mononucleoza, pojarul, varicela, care se pot trata prin simpla îngrijire la domiciliu. Dacă însă medicul spune că boala este de natură bacteriană, se impune tratament, chiar cu antibiotice, în funcție de stadiul de evoluție. De asemenea, durerile în gât pot fi cauzate și de alergii provocate de părul animalelor de companie, mucegaiuri, praf sau polen.

În plus, secrețiile nazale pot produce și acestea inflamații la nivelul gâtului, ca și uscăciunea aerului, respirația pe gură, suprasolicitarea mușchilor gâtului etc.

Remedii urgente

Indiferent de cauza care antrenează inflamației gâtului, se recomandă luarea unor minime măsuri de ameliorare, fie și temporară, a durerilor: pauze de vorbire, somn suficient, consum abundent de ceaiuri fără cafeină îndulcite cu miere, supe, renunțarea la fumat, gargară cu apă sărată, evitarea alimentelor iritante. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Herpesul, semn de boală
Luni, 24 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Esofagita netratată duce la ulcer
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Chistul osos la copii
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Descifrează corect cauzele durerii de cap!
Pagina a fost generata in 0.4997 secunde