Medicul de gardă

Cum tratăm rapid tusea

558
Cum tratăm rapid tusea - 1octmedicul-1349107353.jpg
"Cum poate să-ți spună un doctor că tusea se vindecă repede dacă-i dai co-pilului să bea cât mai multă apă? Antibioticele sunt scumpe, nu-s pentru oricine! Sau nu vor să dea rețete compensate și ne vând tot felul de gogoși pe motiv că nu suntem toți doctori?", se întreabă Oana Dragomir. În plus, cititoarea noastră și-ar dori să afle ce… rețete recomandă un specialist pentru vindecarea cât mai rapidă a tusei copilului. 


v v v

Stimată doamnă Dragomir, chiar dacă dumneavoastră vi se pare curios, după cum ne-a confirmat și dr. Chirața Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, hidratarea este considerată un prim pas pentru tratarea cât mai rapidă a tusei. Iată și explicația: lichidele au capacitatea să ajute secrețiile pielii și previn iritațiile gâtului. De exemplu, tusea seacă, uscată se poate trata cu ajutorul ceaiului îndulcit cu miere. Cât privește dropsurile de tuse, acestea pot calma iritația gâtului, dar există riscul să nu aibă eficiență în tratarea tusei. Tocmai de aceea se pune atât de mare preț pe hidratarea corectă în astfel de situații.

Cum tratăm o tuse

Cât privește tratamentul infecțiilor respiratorii, acesta este prescris de medic în funcție de severitatea situației, pornind de la metode simple: picături în nas, medicamente pentru febră, pentru dureri de cap sau de gât. Numai în anumite situații, precum pneumonii sau sinuzite purulente se pune problema antibioticelor, care, atenție, trebuie prescrise numai de medic și nu administrate prin automedicație. Asta, și din cauză că antibioticele în exces în cazul unor infecții respiratorii ușoare sau pentru tusea de altă natură sunt cauza care duce la creșterea rezistenței microbilor la antibiotice. De reținut că tratamentul împotriva tusei unui adult este diferit decât cel al unui copil, de aceea trebuie respectate cu sfințenie recomandările medicului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Cum scăpăm de varicelă
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Beneficiile fructului de avocado pentru copii
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Doi copii din Hârșova, prinși la furat
Pagina a fost generata in 0.3402 secunde