Cum transferi un teren agricol în intravilan

491
Cum transferi un teren agricol în intravilan - teren-1366060128.jpg

Articole de la același autor

Domnule Andrei Carol, sigur că legea vă permite să transferați un teren aflat în prezent în circuitul agricol în intravilanul localității pe raza căruia se află. Pentru această trecere nu este suficientă însă o simplă cerere, existând o pro-cedură destul de stufoasă fără de care acest demers nu este posibil. De asemenea, indiferent de relația pe care o aveți cu primăria, aceasta este instituția îndrituită să rezolve asemenea solicitări.

Sprijinul primăriei

Așadar, în calitate de proprietar, va trebui să luați legătura cu Con-siliul Local de care aparține terenul. Apoi, odată informată primăria asupra intenției, va trebui să faceți un proiect. Pentru asta, veți depune solicitare, tot la primărie, pentru eliberarea unui certificat de urbanism, ce va cuprinde un extras din PUZ-ul sau PUG-ul în vigoare pentru terenul ce se dorește a fi scos din circuitul agricol.

Actele cerute: La dosar trebuie adunate o fotocopie a certificatului de urbanism; actul de proprietate în copie legalizată; planul de înca-drare al amplasamentului; planul de situație al amplasamentului obiectivului de investiție; intabulare - documentație pentru obținerea numărului cadastral provizoriu; studiu pedologic - cercetarea fertilității solului - întocmită de Oficiul de studii Pedologice și Agro-chimice; expertiza de evaluare a terenului - realizată de evaluatori atestați de Ministerul Agriculturii; dispoziție de plată (chitanțe) a taxelor de scoatere a terenului din circuitul agricol. Atenție, printr-un PUZ ulterior, se pot reglementa lotizări, racordarea la utilități, statutul juridic al terenului, limitele intravilanului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde