Medicul de gardă

Cum te tratezi dacă ai spondiloză

406
Cum te tratezi dacă ai spondiloză - mediccumtetratezi-1403536195.jpg

Articole de la același autor

"De când cu ploile astea, spondiloza cervicală m-a cam scos din circuit. Nu mi-e bine nici când merg sau fac mișcare, nici dacă stau pe loc. Ce-mi recomandă medicul? Cu mulțumiri pentru înțelegere, Lucreția Avram".

v v v

Potrivit dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, într-adevăr, vremea umedă și rece, dar și modificările climatologice care apar brusc influențează semnificativ sănătatea persoanelor diagnosticate cu spondiloză cervicală. Ca o măsură elementară, se recomandă mișcarea, însă nu orice fel de mișcare, ci gimnastica medicală. Totul, din cauză că mișcarea în acest caz trebuie să respecte niște reguli, în caz contrar, poate face mai mult rău. Așa stând lucrurile, persoana în cauză va trebui să ia legătura cu un specialist reumatolog, care să-i recomande câteva exerciții de kinetoterapie pe care să le facă și la domiciliu. De asemenea, tot medicul specialist va fi în măsură să evalueze starea pacientului și să facă alte recomandări, în măsură să-i amelioreze durerile, ce-i drept, deloc ușor de suportat.

Riscuri

Medicul atrage atenția că, în cazul spondilozei cervicale și, de regulă, în afecțiunile coloanei, mișcările incorecte pot avea consecințe dintre cele mai grave, putând duce la uzura articulațiilor și a coloanei vertebrale. De aceea, inițial, programul trebuie alcătuit de reumatolog și, apoi, urmat în funcție de recomandările acestuia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5381 secunde