Medicul de gardă

Cum știi că ai colesterolul mare

666
Cum știi că ai colesterolul mare - 30septmediccolesterol-1380555448.jpg

Articole de la același autor

"Este posibil ca la analiza de sânge să-ți iasă un colesterol aproape de 400 și tu să n-ai niciun simptom de rău, nimic? Norocul meu a fost că ne-am dus cu co-legele și am făcut analiza gratuit, în programul statului… O asis-tentă de la analize mi-a spus că sunt oameni care ajung și la colesterol 800, dar toți au fost bărbați… Ioana".

v v v

După cum ne-a confirmat dr. Iuliana Botezatu, medic specia-list în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, un nivel crescut al colesterolului nu produce simp-tome, nu dă nici măcar dureri de cap sau alte senzații de dis-confort.

Așa stând lucrurile, pentru a afla dacă avem sau nu colesterolul crescut, cu atât mai mult este nevoie ca măcar o dată pe an să facem analiza specifică de sânge, pentru a afla care este valoarea colesterolului total, a trigliceridelor, a colesterolului bun și rău.

Vârsta. Idel ar fi ca și tinerii care au depășit vârsta de 20 de ani să facă această analiză măcar o dată la patru-cinci ani. În schimb, persoanele care se știu cu un nivel crescut al colesterolului trebuie să urmărească anual nivelul acestuia, iar recomandarea pentru analize o va da medicul de familie sau medicul specialist.

Cauze. Alimentația incorectă, lipsa mișcării, fumatul, obezita-

tea sunt principalii factori care favorizează depășirea limitelor normale ale colesterolului. Cât privește sexul, în general, bărbații au astfel de probleme, dar nici femeile nu stau mai bine mai ales dacă au predispoziție genetică în acest sens. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Ce simptome are colesterolul mare
Marţi, 22 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ce nu știați despre colesterol
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Care  sunt valorile normale ale colesterolului?
Pagina a fost generata in 0.6693 secunde