Cum se înregistrează în evidențele fiscale anumite bunuri?

346
"Ca să nu fiu trimis înapoi cu dosarul, la câtă birocrație e pe la noi, m-ar interesa ce acte trebuie să pun în dosar ca să mi se înregistreze un teren și o casă? Am auzit că sunt o grămadă. Vă mulțumesc, Magda Iliescu".

v v v

Într-adevăr, pentru înregistrarea în evidențele fiscale a unui teren aveți nevoie de o grămadă de documente: l declarația de impunere privind stabilirea impozitului pe teren l actul de dobândire a terenului - copie (în funcție de modul de dobândire): contract de vânzare-cumpărare; act de donație; certificat de moștenitor; hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă l ordinul prefectului privind atribuirea terenului în proprietate.

Cât privește înregistrarea în evidențele fiscale a unei clădiri, pentru acest demers, dosarul trebuie să conțină următoarele: l declarația de impunere privind stabilirea impozitului pe clădire l actul de dobândire a clădirii - copie (în funcție de modul de dobândire): contract de vânzare-cumpărare; act de donație; certificat de moștenitor; hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă l schița casei cu dimensiuni exterioare pentru a se putea determina suprafața construită a locuinței, a anexei, a pivniței etc. l actul de identitate al proprietarului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Aprilie 2011
Stire din Economie : Revoluție în birocrația firmelor
Pagina a fost generata in 0.9682 secunde