Cum să te angajezi pe o navă de croazieră și pe ce salariu

5835
9
Cum să te angajezi pe o navă  de croazieră și pe ce salariu - fondcumteangajezi-1407082645.jpg

Articole de la același autor

Salariul de până la circa 2.500 de dolari, bonusurile și bacșișul, asigurarea de sănătate, posibilitatea de a vizita locuri văzute doar în filme sunt tentații care-i determină pe mulți români să-și dorească un job pe vasele de croazieră.

Cu toate că, la prima vedere, poate părea destul de simplu să lucrezi pe un vas de croazieră, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Totul, din cauză că pentru a fi angajat, ai nevoie de experiență sau trebuie să fi urmat un curs de specializare, ne-a spus, din start, Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă și Resurse Umane. Totuși, având în vedere rata ridicată a șomajului, din ce în ce mai mulți români aleg să desfășoare diverse munci pe vasele de croazieră ale lumii. "Cei cu care am discutat au recunoscut că programul este prelungit, obositor, pretențiile sunt foarte ridicate, nu-ți poți permite rateuri, însă aceste eforturi chiar merită a fi făcute, mai ales că se deschide la orizont o oportunitate pe care mulți nici nu îndrăznesc s-o ia vreodată în calcul, nici măcar s-o viseze: posibilitatea de a vizita orașele în care vasul acostează, șansa de a intra în contact cu alte obiceiuri, tradiții etc.".

Recrutarea

Din fericire, internetul le dă o mână de ajutor celor care vânează un job pe un vas de croazieră. "Însă, ar fi de preferat ca ei să se consulte, înainte de a semna contractul, cu un specialist în Resurse Umane sau cu un jurist. Contractele sunt destul de stufoase, iar unele clauze ar putea crea confuzii, care, ulterior, pot crea probleme între angajat și angajator" - a completat M. Marcu.

La o simplă căutare pe internet, se poate observa că anunțurile de recrutare pentru vasele de croazieră sunt dintre cele mai ofertante. Cu toate acestea, nu toți aplicanții pentru un job pe vas sunt admiși, interviurile de recrutare fiind destul de greu de trecut cu bine. Odată angajat, însă, te poți bucura și de un salariu semnificativ mai mare decât ai fi câștigat în țară, dar te vei simți aproape ca în vacanță, datorită nenumăratelor locuri pe care vei avea fericita ocazie să le vezi.

Concret, pentru a obține un job pe un vas de croazieră trebuie să aplici pe un site specializat și, după achitarea unor taxe, care ajung de obicei la 300 de dolari, ești chemat la interviul cu angajatorul. Printre site-urile cu cea mai bogată ofertă de joburi se regăsesc www. workexperience.ro, www.tjobs.ro sau www.globaljobexperience.ro. Mai multe informații despre viața și munca pe un vas de croazieră, precum și oferte de angajare, se pot afla și de pe www.barcagii.com, direct de la cei care deja lucrează.

Venituri diferite

Specialista ne-a explicat că, de regulă, pentru joburile specifice vaselor de croazieră, în funcție de sezon, veniturile obținute pot varia de la 1.200, 1.500 și până la 2.000 – 2.500 de dolari pe lună. Însă marele avantaj este că, pe lângă salariul efectiv, angajatul beneficiază de cazare, masă și asigurare medicală. Sunt venituri aproximativ identice, de care se pot bucura angajații, în funcție de postul pe care îl ocupă, indiferent de naționalitate: "Chiar nu e cazul să se creadă că românii noștri ar putea fi cumva defavorizați comparativ cu angajați din alte țări. Important e să-și facă bine treaba și să respecte contractul. Evident că dacă se încalcă regulile, vor apărea și problemele, dar în niciun caz discriminări nu se practică".

Paleta de joburi

Cât privește joburile pentru care puteți aplica, acestea diferă, și ca program de lucru, și ca salariu. De exemplu, persoanele care doresc să aibă mai mult timp liber, pot alege să lucreze noaptea în domeniul entertainmentului (artiști de spectacole de varietăți, dansatori, muzicieni), sau să se angajeze ca bone, animatori de jocuri sau în activități care țin de comerțul pe vas. În aceste activități, nu se lucrează când vasul este acostat, deci se poate vizita orașul. Cealaltă categorie de joburi, mai epuizante, care nu prea lasă timp liber, sunt cele de management, servicii restaurant și bar, cameristă, cele din centrele de spa și relaxare, servicii de înfrumusețare manichiură/coafor, de curățenie, servicii de întreținere și reparații.

Truc! Pentru a avea cât mai multe șanse de angajare, CV-ul depus trebuie să fie însoțit de copii după diplome, calificări sau referințe, care să ateste pregătirea profesională. Este necesar, de asemenea, și un certificat de absolvire a unui curs pentru siguranța pasagerilor.

Comentează știrea

Mihai
4 august 2014
Spaga

"pentru a obține un job pe un vas de croazieră trebuie să aplici pe un site specializat și, după achitarea unor taxe, care ajung de obicei la 300 de dolari, ești chemat la interviul cu angajatorul. " Cat de frumos suna, "taxe".De ce nu ii spui pe romaneste spaga?unde ajunge aceasta taxa?Florica ai si tu vreun comision la spaga asta daca aduci mai multi doritori sa achite "taxa"?.aici este raspunsul de ce sunt asa multi doritori si putini acceptati?

bobo
5 august 2014
lamuriri

Ca in vacanta nu o sa te simti niciodata, poate sclavul bogatasilor de pe vas DA. Muncesti pana pici lat, respect 0, salariul mediu, de vizitat mai putin ca din port nu ai de vazut prea multe, tips-uri la comun (spagute), daca mai pui si etapele pana sa te vezi angajat, e clar. Nu de alta dar din reportaj reiese o bucurie egala cu aceea de a a fi turist pe acele nave. Esti doar un sclav, nu e nici o hucurie.

Claudiu
5 august 2014
Articol de 2 bani

Florica de unde ai luat informatiile prietenash? cica: "te vei simți aproape ca în vacanță" ai 2 ore libere pentru odihna si tu ne spui ca vizitezi porturi si orase :))) Si aia 300 dolari pentru "taxe" se stransforma imediat in 700 sau 1000 depinde cu ce firma alegi sa pleci. Concluzia mea: Lauda marea dar ramai pe uscat, sa pleci pe mare doar atunci cand numai gasesti absolut nici un job offshore...altfel nu merita.

altul
7 august 2014
pentru cunoscatori

Da, fiecare isi spune punctul de vedere. Aici gasesc ca taxa de 300 de dolari este din start ilegala in conformitate cu prevederile legale nationale si internationale. Daca aparea numele companiei ANR ar fi trebuit sa o amendeze si sa le suspende pe o perioada de timp activitatea. Apoi salariile nu sunt chiar asa de bune. Este stiut ca se lucreaza cu "tipsuri" dar in ultima vreme si personalul auxiliar trebuie sa aiba un venit minim pe contract. Munca este multa, satisfactia mica, ofiterii au parte de mai multa libertate dar lucratorii auxiliari(cameriste, barmani, ospatari, etc) muncesc foarte mult si nu au timp nici de odihna prevazut. Ar trebui luat un punct de vedere si din partea cealalta, a angajatilor pentru ca angajatorul am vazut ce spune

Costa
8 august 2014
Material scris pe genunchi.

Un material scris (la comanda) pe genunchi de o persoana care nu a lucrat in viata ei pe mare. Intotdeauna se picteaza in roz viata asta pe pasagerele albe dar adevarul este departe de realitate. De ce nu spuneti de cele 12-16h/zi? De ce nu spuneti de mancarea de rahat facuta de filipaci si indieni??? Mancare care in cel mai fericit caz costa 5usd/zi. Dar de dormitul la comun cate 2...3....4 in camera? Acele asigurari medicale sunt numai la bord, pe durata contractului. NU ai pensie, nu ai alte asigurari. Dar ce conteaza... da bine la necunoscatori.

marketglory
9 august 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

Recuperamdatorii
9 august 2014
Recuperamdatorii FNI

Firma noastra recupereaza banii de la FNI , fara cheltuieli pentru DVS.tel 0722728192 , tel/fax 0230257760. www.recuperamdatorii.ro

alex
14 august 2014
prostiti lumea

vacanta?hahaa..am avut nesansa sa lucrez pentru cateva luni pe nave de croaziera in grecia,Louiss cruise lines se numea compania..program..pana la 20 h/zi in perioadele de varf din vara,salariu de mizerie,discriminare maxima...romanii,indienii,filipino etc platiti cu cateva sute (3) de euro,grecii pentru aceeasi munca cu salarii de peste 2000 euro..iar cheltuielile sunt maxime pentru a pleca ,cursuri IMO,taxe pentru dosar etc..

VALY
16 august 2014
SPAGA SI PROSTEALA

TOATE FIRMELE CARE TE PACALESC PT UN JOB BINE PLATIT PE NAVE DE CROAZIERA SINT NISTE TEPARI ITI ZICE UNA LA ANGAJARE SI ALTA LA NAVA MUNCA DE 15 -18- 20 ORE PE ZI SI MINCARE NASPA FACUTA DE TOTI ZOIOSI FILIPINEZI , INDIENI, MINAMAR . SE DOARME IN CABINE CA SARDELELE 2 DE ZI 2 DE NOAPTE ,VA ROG NU MAI PACALITI OAMENI CU ANUNTURI FRUMOASE CA E INVERS MAI BINE SA SE SESIZEZE PROTECTIA CONSUMATORULUI SA INCHIDA FIRMELE DE NAVIGATIE SINT CITEVA CARE DACA NU DAI SPAGA NU PLECI EI SPUN TAXE PT PROCESARE ACTE LA NAVA MAI ITI OPRESTE SI BANI PE UNIFORMA SI PANTOFI E TEAPA FRATILOR ISI TRAGE PARTE SI DE LA FIRMA MAMA , TAXA PT ACTE + SALARIU NU TIL DA CIT A SEMNAT FIRMA DE NAVIGATIE CU FIRMA MAMA SA VA ZIC VRO 1-2 INTRE SCOALA 8 SI SABROSO , SI IN SPATE LA FOSTU MAGAZIN TOMIS PRINTRE STRADUTE VA M DAT DOAR DETALI CARE SINTETI IN MESERIE NU PUNETI BOTU CA VA PROSTESC

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Fun : Plan de urgență în fața șefului
Pagina a fost generata in 0.4415 secunde