Medicul de gardă

Cum faci diferența între gripă și răceală

198
1
Cum faci diferența între gripă și răceală - cumfacidifer28-1390919759.jpg

Articole de la același autor

Că, în faze incipiente, răceala și gripa dau simptome oarecum asemănătoare, ne-a confirmat și dr. Kati Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. În realitate, cele două afecțiuni sunt diferite. Răceala, de exemplu, debutează cu stări de oboseală nejustificată, dureri de cap și de gât, strănut, urmate de o paloare accentuată a feței și creșterea consistenței mucozităților nazale.
În cazul gripei, însă, primele semne sunt violente.  Avem febră de 39-40 de grade (care poate dura de la 3 până la 5 zile), oboseală accentuată, tuse uscată, frisoane, dureri insuportabile de cap, roșu în gât, dureri la nivelul ochilor, tuse (nu scăpăm de ea chiar și până la două luni, chiar dacă celelalte simptome ale gripei nu mai sunt resimțite). De asemenea, gripa favorizează dureri musculare mult mai puternice decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoțite de dureri ale oaselor, practic, ne doare intens tot corpul. Nu lipsesc nici stările de rău, greață, iar dacă nu ne tratăm și gripa se agravează, putem avea și probleme de natură gastro-intestinală. 
Măsuri corecte de tratament. Așadar, organismul transmite semnale diferite în cazul celor două afecțiuni, care ne pot ajuta să deosebim cele două forme de viroze respiratorii. Dacă nu reușim să facem acest lucru, încă de la primele semne de boală, fie răceală sau gripă, trebuie să ne adresăm unui medic, pentru a recomanda tratamentul corect și a evita complicațiile. 


Comentează știrea

kqLLDlIYZY
24 septembrie 2014
COzhLmsxe

QU6Slg mywsgryorufr, [url=http://lmggbamcafhh.com/]lmggbamcafhh[/url], [link=http://nrshtujhctfs.com/]nrshtujhctfs[/link], http://uehrryvopcru.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Scapă de răceală pe cale naturală
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de gripă și răceală
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Cum  să prevenim gripa
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : VINE IARNA! Iată cum prevenim gripa
Pagina a fost generata in 0.4748 secunde