Medicul de gardă

Cu ce boală se confundă angina pectorală

302

Articole de la același autor

"De ceva vreme simt dureri în piept. Mi-am luat tensiunea, nu sunt probleme. E ceva trecător sau am angină, asta dă dureri în piept? E adevărat că muncesc mult, poate fi de la oboseală? (Loredana Aftenie). 

v v v

După cum ne-a explicat dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, simptomele anginei pectorale (durerea în piept) sunt confundate adesea cu indiges-tia. Pentru clarificare, medicul precizează că semnele anginei sunt senzația de greutate, pre-siune, arsură, apăsare sau durere, care se resimt, de regulă, în timpul efortului, chiar și al celui presupus de urcatul scă-rilor, al exercițiilor fizice sau plimbărilor lungi. După ce se instalează însă, lucrurile se complică, angina îngreunând respirația și favorizând transpirații abundente. E bine de știut că durerile nu se resimt numai la nivelul pieptului, ci și al spatelui, brațelor, gâtului.

Așa stând lucrurile, doamnă Aftenie, medicul vă recomandă să luați legătura cu un cardiolog, în măsură să dispună investigațiile necesare pentru un diagnostic de certitudine, dar și tratamentul necesar, desigur, dacă va fi cazul.

"În plus, dacă electrocardiograma se face când pacientul acuză dureri în piept, aceasta poate arăta clar dacă angina este cauzată de o problemă a inimii sau din alte motive" - a concluzionat medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2944 secunde