Convenții civile pentru asistenții maternali-pensionari

710

Articole de la același autor

"Mă interesează să știu dacă o pensionară, normal, o persoană mai în vârstă, are dreptul să devină asistent maternal? Le afectează cumva pensia? Unde se depune cererea?". (Felicia Nalbă).

v v v

Procedura pentru obținerea atestatului de asistent maternal nu este foarte simplă, însă nimic nu este prea greu pentru o persoană într-adevăr dornică să-și rotunjească veniturile practicând această muncă. Ați intuit, probabil, și pensionarii pot deveni asistenți maternali. Atenție, însă, numai cei care au o stare de sănătate foarte bună pot desfășura această muncă, încheind convenții civile cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Dreptul la pensie

Chiar dacă devin asistenți maternali, pensionarii își păstrează și dreptul la pensie, pe când un salariat care dorește să fie angajat ca asistent maternal profesionist va trebui să renunțe la slujbă.

Acceptați și femeile, și bărbații

Interesant este că pot depune cerere pentru această activitate atât femeile, cât și bărbații.

Stimată doamnă Nalbă, totuși, nu oricine poate fi asistent maternal. Este vorba despre persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni; părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau persoana care suferă de boli cronice transmisibile.

Pentru cei care nu știu, asistentul maternal este persoana care, pe o anumită perioadă, ia în îngrijire, la domiciliul său, ca urmare a deciziei Comisiei Județene pentru Protecția Copilului, unul sau mai mulți copii. Primirea unui copil în plasament se poate face doar după obținerea unui atestat. Copilul va fi îngrijit până în momentul în care autoritățile vor găsi o măsură de protecție definitivă pentru aceștia: integrarea în familie sau adopția. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3765 secunde