CONSTANȚA SECOLULUI XXI. Vă încântă ce vedeți? GALERIE FOTO

2400
12

Articole de la același autor

Din fericire, după ani de șantier, clădirea Gării CFR Constanța a fost modernizată, oferind o imagine la standarde europene. Din păcate, zona Gării și a Autogării Sud au rămas sub asaltul nepăsării autorităților locale, al multor personaje dubioase, iar lista "petelor" acestor locuri o vom continua mai jos.

Dintotdeauna, nodurile feroviare, cum este și Gara Constanța, dar și cele rutiere, precum Autogara Sud, sunt percepute atât de localnici, dar și de călători, drept cărți de vizită ale orașului, locuri unde se formează primele impresii. Dacă despre noua clădire a Gării, oamenii au numai cuvinte de laudă, când vine vorba despre ceea ce se întâmplă în preajma frumosului edificiu, părerea este unanimă: "Dezastru".



Simbolurile indiferenței


Trist este că nu vorbim de lucruri în premieră, dezastrul din această parte a orașului trenează de ani de zile, aici fiind raiul hoților de buzunare, al traficanților de țigări și bișnițarilor de telefoane, al comercianților ambulanți de toate condițiile, al taximetriștilor cu tarife speciale, al vânzătorilor de flori la prețuri astronomice, al oamenilor fără adăpost care stau veșnic cu mâna întinsă, al euforicilor, al câinilor nimănui, al haosului, al vacarmului etc. etc.

Dacă de această "faună", con-stănțenii sunt sceptici că vor scăpa vreodată, ceea ce nu mai pot tolera sunt "craterele" din asfalt, care devin mici insulițe cu apă ca "smoala" când plouă: "Este strigător la cer ca în fața unei clădiri emblematice pentru Constanța cum e Gara, călătorii să fie întâmpinați, de ani de zile, de o groapă atât de mare, care se umple cu apă când plouă și se mărește permanent.

Zilele trecute, după ploaie, unei femei i-au alunecat pantofii și a căzut în ditamai băltoaca. Avea mâinile ocupate cu bagaje, pleca femeia la București, s-a murdărit toată, a început să plângă ca un copil!" – ne-a povestit un taximetrist. Bărbatul nu s-a putut abține să nu-și exprime oful față de obiceiul oamenilor legii de a-i vâna pe taximetriști după ce își lasă clienții în fața gării: "Am luat și trei amenzi într-o zi a câte 300 de lei! Doar pentru că am staționat un pic după ce am lăsat clienții. Până și legea îți dă voie să staționezi cinci minute! Culmea e că am câștigat toate procesele, dar poliția ne amendează în continuare! În loc să se ia de hoții de buzunare care mișună peste tot și de bișnițari, ne amendează pe noi în dușmănie!".



Drumul spre Autogară, pavat cu gropi și precupețe!


Tot sub asaltul gropilor, al băltoacelor este și strada care duce spre Autogara Sud, punctul de plecare al microbuzelor și autocarelor care fac legătura cu localități din sudul județului. Aici, haosul este la el acasă: permanent se aud strigăte, anunțuri insistente, chiar agresive, din partea unor angajați ai firmelor de transport, în încer-carea de a-și face cunoscut clienților programul de plecare. La toate acestea se adaugă șirul precu-pețelor așezate de-o parte și de alta a aleii care duce spre Piața Autogării: "Uitați-vă ce este aici, n-ai cum să treci! Mi-au furat portofelul de trei ori în acest labirint, am avut un șoc când am ajuns în piață! Prea mulți hoți de buzunare și bișnițari în toată nebunia asta! Am mai văzut polițiști pe aici, dar nimic nu se schimbă!" - ne-a spus o trecătoare. Pe de altă parte, locuitorii din zonă sunt disperați că accesul le este îngreunat din cauza mașinilor parcate oriunde se găsește cât de cât un loc potrivit.



WC public în aer liber


Un alt of al călătorilor și trecătorilor, dar și al familiilor care locuiesc în zonă este faptul că gardul Autogării este impregnat cu miros înțepător de urină: "Cine poate să le interzică nesimțiților să folosească gardul ca WC public sau să urineze după mașini? Nu mai suportăm infecția asta! Am sesizat și Garda de Mediu, nimic! Lumea trece în goană pe aici, din cauza mirosului, îl simți de la o poștă! Rușine!".



Blocaj pe linie


Locuitorii străzii Labirint mai au un necaz - blocarea garajelor: "Sunt firme care nu vor să plătească parcarea în incinta autogării și lasă mașinile pe strada noastră. Tot aici fac mici reparații sau curățenie în mașini. Am avut urgențe, dar n-am putut să scoatem mașinile din garaje! Am sunat la Poliția locală, dar s-au plâns că n-au personal! De multe ori am chemat taxiul, să ne rezolvăm urgențele! Oamenii din zonă, pasagerii dar și trecătorii se plâng că nu mai suportă "nebunia, mizeria, gropile, bișnițăreala, hoția" din aceste locuri și cer autorităților locale să-i scape de acest coșmar.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ECOR
15 aprilie 2013
Asa taxe, asa curatenie

S-a ma rit taxa de habitat si se regaseste in curatenia orasului. Primarul gaseste atractiva Mamaia, dar legaturile de transport nu mai conteaza atat timp cat are lumea masina personala. Oricum, nu mai tregeti semnale de alarma vis a vis de curatenie ca la anul iar va marii taxa de habita pe motiv ca e prea mica Mazarica lasa-ne cu gasca ta cu tot!

Paul Dobrescu
15 aprilie 2013
Intrebare

Gara CFR apartie Primariei???

europeanu
15 aprilie 2013
Mizerie,numele tau e mazare !!!

De ce,de la un anume timp,nu mai pronuntati numele adevaratului vinovat al mizeriei din Constanta ??? Hotul de mazare !!!

Karmen Lemonaki
15 aprilie 2013
gara constanta

din pacate mizeria e prezenta peste tot!!!!primaria orasului ar trebui sa faca ceva ca primul loc pe care i-l vezi cand ajungi in orasul nostru sa na faca mandrii si nu sa ne faca sa fie rusine!!! :)

Constanta
15 aprilie 2013
Adevarul este ca

nu toti au avut privilegiul lui Bosanceanu sa puna mana pe ceva nave de la Navrom si pe un santier naval aproape gratis, pe motiv de cumetrie/camaraderie cu Michi Spaga. Si, vorbind de asta, aveti ceva poze cu curatenia din incinta Santierului Naval? Asa m-am saturat de moralistul asta de Bosanceanu, ala dus de mana de Banciu la CEDO unde, evident, a pierdut...

ion
15 aprilie 2013
oribil

Situatia este foarte reala si in acelasi timp foarte dramatica, , daca nu se va pune piciorul in prag se va ajunge la un focar de infectie si o sa ne imbolnavim cu totii, mirosul de urina din autogara este insuportabil, facetile domne un WC soferilor ca mori acolo pe loc imi este sila sa mai fac naveta dar nu am incotru, aceasta autogara arata in aceasta situatie de anii de zile va rugam frumos sa fceti cea rapid , dezinfectati cu spirt si clor toata gara si toate autobuzele dati o ploaie de clor acolo si amenajati si asfaltati totul pana la sezonul estival , ca o sa ramaneti imputiti pentru totdeauna ...

alexandru
15 aprilie 2013
puf :))

eu plec cu scarba din acea autogara cu microbuzu cand fac naveta si sosesc cu mandrie la valu lui traian bravos i laude primarului din valu lui triaan adevarat primar tine o curatenie adevarata in localitate si nue ste de mirare de ce multe persoane se muta de la bloc la valu lui traian ,s i doresc sa ai multumesc primarului ca a inchis goapa de gunoi din localitate aproape in totalitate, si ne face localitatea frumoasa , in valu este lux fata de strazile si mizeria din constanta, si ai recomand domnului deputat alexandru mazare care are casa in valu lui traian sa ia atitusine el nu vede ce curatenie este in valu si ce mizerie este in constanta ? el de ce a fugit de la constanta la valu , ? pentru ca este la doi pasi si este mai curat , ,,, parerea mea ar fi sa puna mama sa desputa acea autogara si , sa o dezinfecteze cat mai rapid

Dr.Mengele
15 aprilie 2013
Piranda intreaba

Mai barbate,ce facem cu puradelul asta,il mai spalam sau facem altul ? Facem alta autogara,a raspuns primarul Anvergura.Facem una mai la vale.Construim una in fata garii din Constanta.Alt jeg de autogara facut dupa chipul si asemanarea cu primarul manelisto-pesedist.

dude
15 aprilie 2013
kkt

singura solutie ar fi exterminarea romanilor de pe fata pamantului, ar fi o schimbare benefica tuturor oamenilor normali.

Gege
16 aprilie 2013
Cta sec xxi

Asa cum sa mai spus kktu de Mazare se pricepe la coruptie, nu la primarie ... si cum majoritatea electorilor "activi", sunt niste japite imputite de tiganime, turcalai ..... si alte adunaturi calare pe autos premium de lux, la ce sa te astepti !? Sa se duca dreaq in Turcalia lor, daca-s asa mandri si daca-i .... primeste !?

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : RUȘINEA CONSTANȚEI - Autogara Sud
Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Pieton rănit pe trecere
Pagina a fost generata in 0.717 secunde