Colțul constănțeanului supărat

162
Colțul constănțeanului supărat - coltctean-1403788001.jpg

Articole de la același autor

"Sunt foarte supărată din cauză că nu am curaj să mă lupt pentru drepturile mele. Toți colegii spun să stau cuminte, că un șef, dacă vrea, poate să-ți găsească o grămadă de lipsuri. Au și ei dreptate, chiar cunosc pe cineva care a fost dată afară, a câștigat în instanță, dar n-au primit-o înapoi. Cică trebuia să facă o altă acțiune separată, ca să fie reprimită la muncă. Adică, proces la proces… Astea sunt legi care intimidează salariații… Eu nu spun că toți salariații își văd de treabă, nici vorbă, sunt destui leneși care-și trag salariu, dar astea se pot dovedi…" - ni s-a plâns Ana G.

v v v

Este total greșit să se pornească de la niște preconcepții sau de la situații care pot fi diferite, ne-a spus Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă. Pe de altă parte, când apar litigii în muncă și nu cunoaștem legislația, ar trebui cerut ajutorul unui cunoscător al problemelor, căci nu este nicio plăcere, nici să dai nejustificat angajatorul în judecată, nici să pierzi un proces.

Cât privește acțiunea separată pentru repunerea pe post, specialista ne-a confirmat că aceasta este necesară, pentru că numai la solicitarea salariatului, instanța care a dispus anularea concedierii va repune părțile în situația anterioară emiterii actului de concediere. Cu alte cuvinte, dacă salariatul nu a cerut în mod expres și acest lucru, contractul său individual de muncă va înceta de drept la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cine îl plătește pe salariatul detașat
Pagina a fost generata in 1.826 secunde