Colțul constănțeanului supărat

150
1
Colțul constănțeanului supărat - coltcteansup-1395329236.jpg

Articole de la același autor

"Sunt și eu o mămică de la bloc. Chiar îmi place să-mi duc copilul, mai ales iarna, la un loc de joacă. Le tot schimb, ca să-i stârnesc curiozitatea copilului, sunt o grămadă în Tomis Nord. În cei șase ani, de când mă tot plimb cu copilul în locurile astea, am constatat că au acces și copiii care tușesc, care se vede de la o poștă că sunt răciți. Ei vor numai bani la locurile astea de joacă, să angajeze și un asistent, care să vadă cât de cât copiii, cum e la grădiniță. Nu trebuie dată la o parte ideea  mea, e un loc public pentru copii, iar în perioada asta e invazie de viruși, e sezonul bolilor contagioase" – ni s-a plâns o cititoare. Femeia înțelege că astfel de locuri sunt o afacere și că schema de personal "nu are cum să dea pe dinafară, ca peste tot", însă, atâta vreme cât este o afacere destinată unui segment de populație atât de delicat, cum sunt copiii mici, crede că, din moment ce există părinți care nu au nicio problemă să-și ducă odraslele bolnave "să mai uite de boală" în aceste locuri, administratorii acestor afaceri trebuie să fie mai "vigilenți".
De asemenea, pentru că vremea s-a îmbunătățit considerabil, propune inspectorilor de la Protecția Consumatorului să verifice instalațiile de joacă din toate parcurile orașului.


Comentează știrea

kafka
21 martie 2014
kafka traieste la ANAF

Cu hârtia primită în poștă intri într-unul dintre sediile ANAF, iei un bon de ordine și te așezi la o coadă demnă de promoțiile la supermarket. La ANAF, un aparat îți pasează, cu un sictir care transcende limitele înțelegerii... o altă hârtie. E un bon cu care trebuie să mergi la ghișeu. La etaj, e coadă. În acest punct, lumea e deja nervoasă și se încearcă spargerea liniei, fapt care întreține o atmosferă de ură. Un sfat - politicieni, dacă vă plătiți taxele (ha!), nu călcați pe la ghișeele astea. E mai riscant decât încercarea de a fraterniza cu românii la protestele de stradă. Divagăm. Așadar, ajungi la ghișeu și o funcționară îți ia hârtia și îți dă alta, cu care trebuie să te duci la casierie. Asta e. Ești contribuabil și, totodată, cărăuș de mesaje între angajații Fiscului, care n-au auzit de calculatoare, de foldere "shared", de rețea, de xerox, de mail... La casierie te așezi, resemnat, la rând. Trec 10, 15, 35 de minute și ajungi. Ce să vezi - acum soliciți să ți se elibereze chitanța, în baza hârtiuței cu care ai venit de la etajul unu, chitanță care se eliberează pentru niște bani pe care tu încă nu i-ai scos din buzunar. Abia acum ai voie să stai la coada de la casierie, unde statul îți va lua banii. N-ai pierdut decât două-trei ore, dar ești cetățean model și vei primi în dar un raport al Corpului de Control al premierului, din care vei afla că banii strânși "eficient" de Fisc au fost aruncați pe caviar și parfumuri de lux de cine știe ce politruc sau nepot plasat strategic într-o regie de stat. (articol din Telegraf 21.03.2014 )

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.315 secunde