Colțul constănțeanului supărat

217

Marieta Itoafă consideră că neînțelegerile între locatari reprezintă răul cel mai mare într-o asemenea comunitate. Totuși, de când s-a pus problema alegerii unui cenzor la nivelul asociației de proprietari, a intrat într-un "fel de conflict cu șefii din asociație. Fata mea are doar liceul, dar a lucrat contabilitate. A terminat concediul de creștere copil acum două luni și stă în continuare acasă, din cauză că firma unde a lucrat și-a suspendat activitatea din cauza problemelor, nu se știe până când. Am vorbit cu vecinii să fie cenzor la asociație, știe contabilitate. Ce-am înțeles eu e că președintele are omul lui (nici măcar nu e din asociația noastră) și ca să n-o refuze direct pe fiică-mea, o obligă nu știu ce garanție să depună în bancă. O vecină mi-a spus că legea dă voie să fie mai mulți cenzori, dacă locatarii sunt de acord. Sunt foarte supărată de la mașinațiunile astea".

Ori cenzor, ori comisie de cenzori
Pentru a da la o parte suspiciunile pe care le aveți în acest moment, doamnă Itoafă, este bine să știți din start care este procedura alegerilor de acest fel. Practic, la adunarea generală a asociației de proprietari, de regulă la cea de constituire, proprietarii trebuie să aleagă dintre cei prezenți un comitet executiv, format din președintele asociației de proprietari, dar și un cenzor sau o comisie de cenzori, în funcție de cum hotărăsc. Dacă, de exemplu, nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori dintre membrii asociației, atunci adunarea poate opta pentru un cenzor din afara asociației, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenție de prestări servicii. Cenzorul trebuie să aibă cel puțin studii medii.
Cât privește problema contului, într-adevăr, cenzorul este obligat de legea privind funcționarea asociațiilor de proprietari să depună într-un cont bancar al asociației o garanție suficientă, pe baza unui contract de garanție încheiat în acest sens. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 2.3459 secunde