Colțul constănțeanului supărat

395
Primele rezultate ale recensământului efectuat anul trecut, dacă e să avem în vedere doar scăderea numărului de locuitori, au provocat ceva agitație. O scădere cu două milioane de oameni este considerată de unii de-a dreptul drastică, deci trebuie făcut ceva pentru ca natalitatea să crească, altminteri…

Fiecare cu ce-l doare…

Livia Bălănescu se declară oripilată de motivele de îngrijorare ale unei categorii de oameni de afaceri din România vizavi de scăderea continuă a populației: "Nici nu s-a anunțat mare lucru din recensământ, că producătorii din industria alimentară au luat foc și au început să facă tot felul de cal-cule. Normal, pentru ei, populația înseamnă clienți, adică profit mai mare sau mai mic. N-am auzit niciun producător alimentar să discute despre metodele prin care chiar ei pun umărul la subțierea populației, prin acele adaosuri toxice pe care le pun la greu în tot ce se poate mânca. Practic, nimic nu este iertat de imaginația lor creatoare. Aș vrea să-și facă probleme și din cauză că oamenii mor de la E-urile lor, de la hormonii și toate prostiile cu care îndoapă animalele".

Nu emigrația este principalul motiv

De-a dreptul îngrijorată, cititoarea noastră și-ar dori să fie analizate la modul cel mai serios toate cauzele care contribuie, mai mult sau mai puțin, atât la stabilirea definitivă a oamenilor în străinătate, cât și la cele care măresc numărul decedaților. Iar celor din domeniul sănătății, care văd lucrurile tot prin prisma banilor, le amintește că mulți oameni mor cu zile nu neapărat din cauza sărăciei, ci a tarelor sistemului sanitar. Crede că se impune, de asemenea, o analiză responsabilă a acestui fenomen și când vine vorba despre scăderea natalității, și despre mortalitatea infantilă etc. etc.

Indiscutabil, pe fondul crizei, al scăderii veniturilor, românii au fost forțați să se îndrepte către produse ieftine și, implicit, mai proaste calitativ, care le afectează sănătatea, favorizând, printre multe altele și sterilitatea. Aceste lucruri nu-i îngrijorează pe oamenii de afaceri?, se mai întreabă cititoarea noastră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1916 secunde