Cine a pus gând rău creșterii animalelor la bloc

1277
9
Cine a pus gând rău creșterii animalelor la bloc - 11iuniefondanimalebloc-1370959987.jpg

Articole de la același autor

Întrucât deținerea unor animale de companie este un subiect controversat când vine vorba despre blocuri de locuințe, la nivelul unor orașe din țară se iau tot felul de inițiative, unele pentru interzicerea lor, altele pentru limitarea numărului sau pentru introducerea unor taxe pe cap de animal. Sunt locatari care consideră că asemenea demersuri trebuie demarate și la Constanța.

Amendă pentru cine are mai mult de două animale de companie la bloc, este o primă încercare de descurajare a creșterii unui număr mare de necuvântătoare în propriile apartamente – reprezintă un prim demers inițiat de Consiliul local Timișoara, din cauza nenumăratelor plângeri primite de la cetățenii deranjați de animalele din apartamentele vecine.

Federația Asociațiilor de Proprietari din Cluj-Napoca lucrează la un proiect de lege prin care se încearcă interzicerea deținerii animalelor în apartamentele de bloc, iar lista unor asemenea inițiative ar putea continua.

Mai mulți cititori ai ziarului nostru recomandă conducerii Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Constanța să urmeze exemplele de mai sus.

"O idee foarte bună!"

"Cunosc nenumărate cazuri flagrante, iar prin zona Balada, există o familie care crește 30 de pisici într-un apartament de ani și ani. Și mie îmi plac animalele, dar dacă nu ai domnule grijă de ele ca la carte, ai nenorocit toți vecinii. Și unde să-l reclami, dacă președintele blocului spune că n-are ce să-i facă, nefiind lege pentru așa ceva? Cred că exemplul Clujului e o idee foarte bună!" (Dan Pârvu).

"Batjocoresc democrația!"

"Știți ce mă doare cel mai tare pe mine cu animalele astea de la bloc? Că nu poți nici măcar să te plângi proprietarului că animalul din casa lui… trăiește și în casa ta, cu lătrături, cu zgomote, cu alintăturile sau certurile stăpânilor cu tot. Iar omul, în loc să-și ceară scuze, îți răspunde că în democrație, fiecare face ce vrea. Batjocoresc democrația!" (Ing. Tibi Ionescu).

Necazurile, datorate lipsei de civilizație

Potrivit șefului asociațiilor de proprietari din Constanța, Marcel Dragu, în prezent nu există nicio lege care să interzică deținerea unor animale de companie la bloc: "Noi, nici nu interzicem creșterea animalelor la bloc, nici nu o sprijinim! Acum e la modă așa ceva, unii cresc șerpi, porci. În următorul buletin editat de Uniune, o să vedeți un cal crescut la etajul întâi al unui bloc, am poza primită de la un locatar".

Mai mult, pentru a convinge că faza cu acel cal nu este o invenție, președintele UAP ne-a povestit ceea ce a văzut, cu proprii ochi, în urmă cu câțiva ani, în spatele fostului magazin Tomis, înainte ca acesta să se extindă: "Într-un bloc din zona unde era Diana, la etajul întâi, era o porțiune locuită de romi, iar în cadrul unui geam era un poster cu un cal alb, care a început să se miște. Apoi am văzut că acesta camufla un cal adevărat. Am vrut să vedem pe unde l-au urcat, era o scară în spirală…!".

Problema nu este că lumea crește animale și la bloc. Ceea ce scandalizează într-adevăr, iar exemple se pot da cu miile, sunt problemele care țin de lipsa de civilizație, a faptului că puțini sunt cei care au asupra lor, după cum prevede legea, o pungă, o lopățică, pentru a strânge excrementele din fața blocului, de pe scări: "Cât privește taxa pentru animale, mi se pare o exagerare. Se poate măsura apa cu apometrul, căldură nu plătești mai mult că ai un câine. E și partea cealaltă, că își fac nevoile pe casa scării, am avut în bloc la mine așa ceva. Păcat că moda asta s-a preluat parțial de afară, adică mai puțin responsabilitățile. În Germania, n-ai să vezi așa ceva!".

Chiar dacă nu există nicio lege care să interzică deținerea unor animale de companie la bloc, șeful UAP recomandă ca în adunarea generală, locatarii să aprobe un regulament interior de conviețuire socială, în care să se recomande tot ce trebuie făcut ca unii să nu sufere din cauza… pasiunilor vecinilor.

Comentează știrea

admirator
12 iunie 2013
China

e prima care a pus impozite pe animalele de companie, incepind cu exemplarul nr. 2... se presupune ca cine are animale de companie, are si bani sa le intretina (mincare speciala, veterinar, vaccinuri, hainute, tunsori etc.). In Romanik, a aparut mentalitatea afacerilor: stapinii scot multi pui pe care ii vand... deci ?

NELU
12 iunie 2013
la subiect

Completez pt nr. 1. In China s-a luat si masura ca mai mult de un copil sa nu ai (masura impusa de stat cu santiunea de rigoare), sau mai pe sleau, s-au propus restrictii cu OAMENI. Faptul ca ai mai multi copii (si situatia este demonstrata la noi in tara - nu am casa, nu am masa, nu am meserie, dar, am o ciurdina de copii si traiesc din alocatia lor, ca asistat social, este o REALITATE in Romania, SI SUNT AI DRACULUI DE M ULTI dar nefiind in China nu li se interziece. Acum, la capitolul curatenie: Ia sa vedem noi cate prostituate racolati de pe str. Caraiman, Centru, Mamaia (cu Imnul) insolvabile la amenzi contraventionale (ca numai din asta traiesc), cati asistati sociali (ca in exemplul de mai sus, mocangisti de meserie sunt) le dati o lopata, matura, faras, si iese o curantenie luna. Motivatia: nu pot in bani sa raspunda, in munca pot, ca doar nu au oase in burta. Intrebare: Se doreste ? sau tot noi tantalimea sa sustinem parazitismul social al lui Mazare ?

Ana
12 iunie 2013
Caini

Nu va imaginati cat de insolenti sunt detinatorii de caini. Eu m-am saturat sa fac slalon printre rahatii cainilor lor, care abunda pe aleea blocului. Si nici macar nu sunt din blocul meu. Vin de peste tot. Ies cu cainele din blocul lor si vin in fata blocului tau sa-si faca nevoile. Si apoi sa indraznesti sa le spui ceva. De multe ori am vrut sa-i fotografiez si sa vi-i trimit. Parca sunt la tara cu oile la pascut. Pe langa faptul ca au caini mai aduna si toti cainii vagabonzi; le da de mancare, dar langa blocul tau, nu al lor; ca la ei trebuie ca fie curat.

Numarul 4
12 iunie 2013
Lipsa de bun simt

"Cine a pus gând rău creșterii animalelor la bloc" 1) Civilizatia Europeana 2) Bunul simt 3) Cei 7 ani de acasa 4) Respectul pentru ceilalti concetateni. Din pacate nu avem asa ceva. Avem persoane nesimtite, ale caror animale isi fac nevoile pe unde apuca, scoala un bloc intreg cand incep sa latre si lasa un miros incredibil in scara blocului. In Marea Britanie, Germania si Franta ati fi luat amenzi pe banda rulanta....dar nah...nu suntem intr-o tara civilizata.

Miruna
12 iunie 2013
vax! si zecile si miile de animale din afara blocului,numite cainii maidanezi?!?!

pe langa javrele astea maidaneze avem si sute(poate chiar mii ,ca si in cazul maidanezilor) de ciori si pescarusi de zici ca e menajerie orasul asta..ce mai !!!o ''placere''uluitoare''cand le asculti noaptea si dimineata !!

Miruna
12 iunie 2013
multi romani sunt abia iesiti din taranie,cum ii descria pe la 1870 Ion CREANGA,le insusi un taran nobil nu tzaran in sensul rau al cuvantului

au trecut,iata, 140 ani si tot nu au iesit din ''taranie'' (in sesnul rau al cuvantului,adica primitivism .vor sa stea cu animalul in fata casei,cum nu au casa ci bloc,animalele sa stea langa bloc.Si tot acolo ,langa bloc sau cartier parcul/ghena/gradina/strazile cartierului trebuie sa isi faca si animalele lor nevoile exact cum stramosii lor isi faceau nevoile impreuna cu aniamlele din curte ... in fundul curtii!

Răspuns la: Caini
Adăugat de : Ana, 12 iunie 2013
Nu va imaginati cat de insolenti sunt detinatorii de caini. Eu m-am saturat sa fac slalon printre rahatii cainilor lor, care abunda pe aleea...
CONSTANTEANUL
13 iunie 2013
Cine-i om si cine-i caine ?

Pui, un câine de 12 ani, a devenit un adevărat erou în Thailanda, după ce a salvat un bebeluș abandonat la o groapă de gunoi. Potrivit presei thailandeze, Pui a găsit punga de plastic în care era fetița, la o groapă de gunoi din apropierea capitalei Bangkok. A luat punga în bot și a dus-o acasă, începând apoi să latre ca să îl audă stăpânul. Acesta a fost surprins când a deschis punga și a găsit bebelușul. Copilul, o fetiță de 1,8 kilograme născută prematur, a fost dus la spital, iar medicii sunt optimiști în privința șanselor de supraviețuire. S-a deschis o anchetă pentru a o descoperi pe mama micuței salvate de câine. Pui a devenit un adevărat erou național, primind de la secția locală a Crucii Roșii o zgardă de piele cu o medalie de merit.

constantean
13 iunie 2013
urgwnt

primaria/consiliul local trebuie urgent sa legifereze: locuitorii la bloc sa NU poata detine caini fara acordul SCRIS al tuturor vecinilor ; sa plateasca echivalentul unei persoane/lunar la taxa de habitat pt animalul detinut, caci toti isi scot javrele afara sa isi faca nevoile...acestea 2 sunt cerinte minime pt Constanta,oras sufocat de cainii maidanezi si detinatorii nesimtiti ai animaleleor de la bloc....

Pentru nr. 7
1 iulie 2013
Carmen

Mare dreptate sa te intrebi asta, iar eu ma intreb, la randul meu, acelasi lucru citind cometariile celorlati. Eu traiesc in Germania de aproape 20 de ani si aici este intr-adevar curat, dar asta pt. ca oamanii au bun simt. In primul rand nu poti sa intrebi vecinii inainte sa-ti cumperi un catel. Vecinii te intreaba pe tine inainte sa faca un copil? Copiii tipa, trantesc usile si aduc si ei mizerie pe scari dar hai sa dam cu bata in caine. In Germania exista sute de azile de animale, copiii cresc stiind ca trebuie sa ai grija de un animal in momentul in care ti l-ai cumparat. Si aici se platesc impozite pt. caini- pana la 400€ / an, dar daca ti-ai luat un caine ai si grija de al nu ca la voi. Ce ma derajeaza cel mai tare in Romania, e ca sa bat toti cu pumnul in piept ce buni crestini sunt romanii, religia ortodoxa din Romania e cea mai tare - pai pe caini nu tot Dumnezeu i-a facut????????Sau asta nu mai conteaza, faceti zeci de cruci si temenele cand treceti pe langa biserica, il pupati in cur pe popa cu fiecare prilej si sprerati sa ajungeti acolo sus a-i scarpinati pe ingeri la talpi. Sa va fie rusine!!! Vorbiti despre democratie dar habar n-aveti ca inseamna asta.Voi vedeti doar foloasele, dar ca cineva trabuie sa mai si faca ceva, sa muncasca, nu mai vedeti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4252 secunde