Medicul de gardă

Ce semne arată că ai pietre la rinichi

300
1
Ce semne arată că ai pietre la rinichi - medicsemnepietre-1406641351.jpg

Articole de la același autor

"Urina în sânge e semn clar că ai pietre la rinichi? Menționez că durerile la rinichi sunt suportabile. În speranța unui răspuns, vă mulțumesc pentru înțelegere. Cori-na, 42 ani".

v v v

O persoană se poate gândi că ar avea calculi renali în momentul în care simte durere, căci durerea puternică, mai ales după muncă fizică mai intensă, este principalul semn al acestei afecțiuni, ne-a explicat dr. Omer Zișan, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. Fără doar și poate, pacientul trebuie să se adreseze unui specialist, pentru a afla care este cauza reală a durerii. De precizat că durerea se resimte mai întâi în zona lombară, după care iradiază până în regiunea inghinală și la nivelul organelor genitale. În majoritatea cazurilor, această puternică durere poate fi însoțită și de stări de greață, de vărsături. În plus, tot din cauza durerii accentuate, bolnavul nu este capabil să-și găsească o poziție în care să se simtă cât de cât mai bine.

Însă, un alt semn care avertizează pacientul că ar putea avea pietre la rinichi este, într-adevăr, și urina cu sânge, care apare din cauza migrării calculilor și leziunilor pe care aceștia le produc la nivelul căii urinare. Și nu în ultimul rând, pacientul cu pietre la rinichi va face febră și va avea frisoane. Deci suficiente semne care să-l trimită, de urgență, la medic. 

Comentează știrea

Gurzau Aurica
20 august 2014
boala de rinichi

Doresc sa adaugati si mai multe informatii despre toate bolile. Va multumesc

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Simptomele bolilor de rinichi
Luni, 07 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Care sunt simptomele hepatitei A
Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Cum debutează ulcerul
Miercuri, 05 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Ce simptome are colesterolul mare
Marţi, 09 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cât de contagios este oreionul
Pagina a fost generata in 0.5771 secunde