Medicul de gardă

Ce se întâmplă dacă infecțiile urinare nu sunt tratate

2415
1
Ce se întâmplă dacă infecțiile urinare nu sunt tratate - medic-1358303280.jpg
"Am tot avut infecții urinare și, aproape de fiecare dată când mă uitam pe analize, asistenta spunea că toate femeile au așa ceva, nu e cazul să-mi fac probleme. M-am culcat și eu pe-o ureche, dar mă deranjează foarte tare nevoia de a merge cât mai des la toaletă. E din cauza infecției netratate sau a consumului de apă?" (A. F.)


v v v

Din păcate, dacă infecțiile urinare nu sunt tratate imediat, acestea pot acționa asupra rinichilor. După cum ne-a explicat dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, pericolul este și mai mare dacă astfel de episoade revin, situație la care face referire și cititoarea noastră. Pentru evitarea distrugerii unor organe atât de importante precum rinichii, medicul recomandă tratarea infecțiilor imediat ce acestea se constată. Așadar, indiferent de părerile unora sau altora, tratamentul prescris trebuie urmat cu sfințenie și, de asemenea, toate recomandările specialistului privind conduita pacientului.

A se reține simptomele

Pentru a nu se ajunge în situații de risc, de ajutor este cunoașterea semnelor infecțiilor, care, ce-i drept, le afectează mai mult pe femei. Asta nu înseamnă că bărbații sunt ocoliți, însă necazurile în rândul lor apar doar dacă au probleme cu prostata.

Revenind la simptomele infecțiilor urinare, cele mai vizibile sunt urinările repetate, însoțite de senzația de usturime, aspectul tulbure al urinei sau chiar prezența sângelui. De asemenea, chiar dacă vezica nu este plină, senzația de a urina tot timpul persistă, ceea ce conferă o stare de disconfort.

Factori favorizanți

Cât privește cauzele care duc la aceste infecții, iată câteva: constipația, hemoroizii externi, consumul insuficient de lichide, diabetul zaharat etc. De asemenea, neurinarea la timp, abținerea pentru perioade mai lungi când apare efectiv această nevoie, este un alt factor favorizant. În concluzie, specialista recomandă luarea în calcul a oricărui mic indiciu și prezentarea la urolog, pentru prescrierea diagnosticului de certitudine și a tratamentului necesar, astfel încât să se evite eventualele complicații. 


Comentează știrea

alexandra balauta
29 mai 2013
infectie urinala

de ce am de mai multe ori infectie urinala desi a fost tratata????? am 16 ani imi poate raspunde cinjeva va rog frumosid meu(alexandrabalauta375) raspuns oblogatoriu daca se poate va rog....

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce suferințe arată somnolența
Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce fac sugarii febră
Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce se erodează dinții?
Vineri, 30 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce apare durerea în gât?
Pagina a fost generata in 1.2322 secunde