Ce să nu-ți lipsească din dulapiorul cu medicamente

176
Când ți-e lumea mai dragă, te poți trezi că te sâcâie o migrenă, o durere de măsea sau o banală răceală. De regulă, numai pentru atâta lucru, nu prea mergem imediat la medic, deși ar fi recomandat. Pentru a depăși astfel de situații, mai ales la români, s-a împământenit obiceiul ca fiecare să aibă la domiciliu o mică… farmacie, doldora cu medicamente de tot felul, că nu se știe niciodată! Medicii sunt împotriva automedicației, însă au câteva recomandări când se pune problema dotării… farmaciei de acasă, punând accentul pe produse naturiste: 

Indigestie, dureri de stomac și balonări. Contra acestor simptome fiți pregătiți cu câteva plante cu acțiune laxativă, spre exemplu coaja de crușin , volbură, coajă de stejar, semințe de chimen, ghimbir uscat sau mușețel.

Răceală și gripă. Pentru afecțiunile sezonului rece trebuie să fiți pregătiți cu ceai de măceșe, bogat în vitamina C, extract din fructe de soc, infuzie de cătină.

Probleme respiratorii ușoare. Folosiți ca antitusive plante emoliente, cum sunt pătlagina, florile și frunzele de podbal, florile de tei. Rezultate bune va da și ceaiul expectorant din flori de ciuboțica cucului sau o sticluță de ulei de brad sau pin.

Anxietate și oboseală. Ceaiurile sunt binevenite când stările de agitație nu vă mai dau pace. Cele mai recomandate sunt ceaiul de mușețel, ceaiul verde, ceaiul de iasomie și cel cu aromă de vanilie.

Vânătăi și luxații. Pe lângă cunoscutele comprese cu gheață, în cazul luxațiilor ușoare unguentul cu arnică este foarte eficient, dar și cel cu tătăneasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să ai un ten curat ca lacrima
Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce este cetățenia europeană
Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum obții avizul de tăiere a unui pom
Pagina a fost generata in 2.5731 secunde