Medicul de gardă

Ce pățești dacă ai colesterolul mare

480
Ce pățești dacă ai colesterolul mare - 31maimediculcolesterol-1370008840.jpg

Articole de la același autor

"E chiar așa o problemă dacă ai colesterolul mare? Cunosc persoane cu problema asta care mănâncă orice, muncesc, nu-i doare nimic și nu mai stau toată ziua să-și facă analize. Doctorii spun că e de rău… Poate că depinde și de persoană, nu toți suportă la fel chestiile astea, mă gândesc! Luiza".

v v v

Doamnă Luiza, potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului trebuie să conștientizeze că este vorba despre o afecțiune serioasă, care necesită atât respectarea unor reguli alimentare, cât și urmarea unui tratament medical. Lucrurile nu se rezolvă, dimpotrivă, se pot agrava serios dacă se merge pe ideea că alții nu au nimic, deși se află în aceeași situație.

Cât privește riscurile, cu cât nivelul de colesterol rău din sânge este mai mare, cu atât crește și posibilitatea de a dezvolta boli coronariene. Când nivelul de colesterol rău din sânge scade, riscul de boli de inimă scade și el. Totul, din cauză că bolile coronariene sunt cauzate de acumularea de placă în interiorul arterelor coronare, iar acest lucru limitează fluxul de sânge bogat în oxigen de la nivelul inimii. În cele din urmă, o parte din placă se poate desprinde de pe pereții arterelor, determinând formarea unui cheag de sânge. Dacă cheagul este suficient de mare, fluxul sanguin se poate bloca parțial sau total. În acest caz, persoana afectată poate dezvolta angină pectorală sau chiar un atac de cord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Ce riscuri atrage surplusul de calciu
Luni, 03 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce riscă pensionarii
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Întrerup alăptarea cât iau medicamente?"
Pagina a fost generata in 0.8171 secunde