Ce pățesc salariații care divulgă informații din firmă

143
Ce pățesc salariații care divulgă informații din firmă - barfa-1366838272.jpg

Articole de la același autor

"La semnarea contractului, există un act adițional pentru spor de confidențialitate, de exemplu 25 la sută din salariu. Angajatul își dă demisia, iar firma îl acuză că nu și-a ținut gura, adică a divulgat secrete de la fostul loc de muncă. Trebuie să dovedească asta în instanță cu probe puternice sau e suficient că a plătit spor de confidențialitate, iar salariatul trebuie să dea banii înapoi sau cine știe ce alte amenzi să plătească? În speranța că m-am făcut înțeleasă, vă mulțumesc. A. Pandrea". 

După cum ne-a explicat Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, unele instituții sau firme au, ca politică, acordarea unor sporuri de confidențialitate în scopul fidelizării și responsabilizării mai eficiente a angajaților, mai ales a celor din posturi-cheie. În astfel de situații, dacă se ajunge în instanță și există probe, angajatorii au șansa de a-și recupera sumele oferite ca și spor de fidelitate. 

Pe de altă parte, este destul de greu să se dovedească, să se evalueze dacă informațiile confidențiale de serviciu… scăpate de angajator au afectat interesele firmei. Totuși, angajații pot fi obligați să plătească anumite daune companiei, dacă reprezentanții acesteia pot aduce probe de natură să contribuie la estimarea corectă a prejudiciului adus de angajat. 

Dincolo de metodele folosite de angajatori împotriva scurgerilor de informații, care apoi ajung la urechile concurenței, specialista apreciază de bun simț și ca o obligație a salariatului să nu divulge, chiar și după ce își va schimba locul de muncă, date despre fostul loc de muncă. Nu va fi o notă bună nici măcar în fața noului angajator dacă va încerca… să-l toarne pe fostul angajator, iar motivele sunt lesne de anticipat. Așadar, dacă s-a semnat un contract de confidențialitate, M. Crivea consideră că este obligația elementară a semnatarului să-l respecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6274 secunde