Ce gătim rapid astăzi

119
Salată de vară cu brânză de capră. Timp de pregătire: 30 de minute. Ingrediente: 4 cartofi, 3 morcovi, o legătură de lăptucă, câte o legătură de mărar, de pătrunjel, 200 g brânză de capră, 3 roșii, 6 linguri ulei de măsline, 2 lingurițe de frunze de mentă, dată prin râșnița de cafea. Mod de preparare: Se fierb cartofii și se curăță de coajă, se curăță și morcovii de coajă, se spală verdețurile și se toacă mărunt. Separat, se taie cubulețe trei cartofi, morcovii, roșiile și brânza. Aceste ingrediente se amestecă foarte bine. Din ulei, din cartoful rămas (care se pasează) și din mentă se face un sos, cu care se asezonează ingredientele. 

Raci fierți. Racii fac parte din categoria delicateselor pe care le găzduiesc apele noastre dulci. Rețeta de mai jos este o versiune îmbunătățită, suedeză. Porții: 3-4. Timp de preparare: 20 minute. Ingrediente: 1 kg de raci medii (25 bucăți), apă cât să-I acopere, sare după gust, o lingură de zahăr, 3 căței de usturoi, o legătură mare (chiar foarte mare) de mărar, o floare de anason stelat pentru servire, brânză cheddar, vodcă. Preparare: Puneți apa împreună cu sarea, zahărul, cățeii de usturoi curățați, mărarul și anasonul la fiert. Verificați racii, toți trebuie să fie vii. După ce apa a început să clocotească, adăugați racii (preferabil într-o sită sau plasă). Lăsați racii să fiarbă 10 minute (din momentul în care apa reîncepe să fiarbă), apoi lăsați-I să se răceasscă în apa în care au fiert. Serviți-i reci, cu bucăți de brânză și, eventual, cu maioneză cu usturoi (aioli). Ca băutură, vodka foarte rece este ideală.

Limonadă cu vișine. Ingrediente: o cană de vișine, o lămâie mare, zahăr (sau alt îndulcitor) după gust, un pahar de apă  minerală (carbogazoasă sau plată), gheață. Mod de preparare: Spălați vișinele și apoi îndepărtați-le cu atenție sâmburii. Extrageți sucul de lămâie. Pasați fructele împreună cu zeama de lămâie și zahăr după gust. Strecurați. Împărțiți sucul în două pahare. Completați cu apă minerală și cuburi de gheață. Limonada se servește exclusiv rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9416 secunde