Ce gătim astăzi

340
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1411307711.jpg
Salată de toamnă
Ingrediente: o salată iceberg, 200 grame ton (bucăți, din conservă), o conservă fasole boabe  de 400 grame, 2 ardei copți proaspeți sau din conservă, 2 roșii, o ceapă roșie, 2 ouă fierte, o legătură mică de mărar, o lămâie, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper. Preparare: Tocați salata mare. Curățați și tăiați  ouăle pe lungime. Tăiați roșiile cuburi. Tăiați ardeiul copt fâșii. Scurgeți fasolea și tonul. Curățați și tocați ceapa. Tocați mărarul. Asezați un pat de salată. Adăugați fasolea boabe, roșiile și ardeiul copt. Adăugați sferturile de ou și tonul. Presărați cu mărar și ceapă roșie. Stropiți cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Asezonați cu sare și piper. Salata cu fasole, ton și ardei copt se servește ca atare, rece sau la temperatura camerei. Opțional se poate adăuga o lingură de maioneză.


Mâncare japoneză
Ingrediente: o cană ulei de alune, o tulpină de praz tocată mărunt, 250 g orez Basmati, sare, 500 g file de somon fără piele, un cățel de usturoi, o legătură de ceapă verde, 2 linguri de ulei, 3 linguri sos de soia, 200 ml smântână, 4 linguri vin sec, o conservă mango, o lingură ulei de susan, o linguriță coajă lămâie. Mod de preparare: Orezul se fierbe în 500 ml apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se spală peștele, se șterge și se taie cuburi. Se toacă usturoiul și ceapa verde. Se călește usturoiul în ulei și se adaugă peștele, care se prăjește pe ambele părți. Sosul de soia, smântâna și vinul se lasă să fiarbă în tigaie, apoi se pune conserva de mango și se încălzește, iar la sfârșit se adaugăpeștele, ceapa, uleiul de susan și coaja de lămâie.


Prăjitură cu morcovi și glazură de ciocolată
Ingrediente pentru o tavă rotundă cu diametrul de o tava rotunda cu 22 cm: 2 ouă, 4 linguri de zahăr tos, 3 linguri zahăr pudră, 60 g unt pe care îl vom topi, 3 linguri de ulei, 200 g morcovi răzuiți pe răzătoarea mică, 1 plic praf de copt, 160 g făină, scorțișoară, Glazură: 2-3 linguri de lapte, 100 g ciocolată cu lapte, Mod de preparare: Batem ouăle sau le mixăm cu zahărul până când se albesc și obținem o spumă. Adăugăm untul topit, uleiul și morcovii răzuiți. Făina o amestecăm cu praful de copt și scorțișoara, apoi o turnam treptat peste compoziția de morcovi,  amestecând cu un tel sau mixând la viteza cea mai mică a mixerului. Tapetăm tava cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Dăm tava la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40-45 de minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este gata. O scoatem din cuptor și o lăsăm la răcit, apoi o îmbrăcăm cu glazură de ciocolată și ciocolată rasă. Glazură: Topim 80 g ciocolată și amestecăm cu laptele (se pune laptele treptat, până când se leagă cu ciocolată topită), iar 20 g de ciocolată o dăm pe răzătoare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Diverse : Este ciocolata un aliment sănătos?
Pagina a fost generata in 1.4853 secunde