Ce gătim astăzi

211
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1407846776.jpg
Salată nemțească de cartofi și pui. Ingrediente: 9 cartofi medii fierți, fără coajă, tăiați cubulețe sau rondele, 400 g piept de pui, tăiat în bucăți mici, 90 g ceapă tocată, 2 linguri făină albă, 2 linguri zahăr, 2 lingurițe sare, 2 fire de țelină, tocate mărunt, 200 ml apă, 100 ml oțet, piper. Mod de preparare: Încingeți într-o tigaie adâncă o lingură de ulei, adăugați carnea de pui și prăjiți-o la foc mediu, până devine ușor arămie. Adăugați ceapa și lăsați pe foc încă 3-4 minute, amestecând continuu. Separat, amestecați într-un castron făina, zahărul, sarea, țelina și piperul. Amestecul se toarnă peste carnea de pui și se gătește până când începe să se îngroașe ușor. Adăugați apa și oțetul și lăsați să se gătească la foc mic, 10-15 minute, până începe să scadă. Când este gata, se ia de pe foc și se amestecă ușor cu cartofii, având grijă să nu se zdrobească. Se servește caldă.

Paste cu sos de roșii și votcă. Ingrediente: 800 g roșii întregi, fără suc, 85 g prosciutto sau orice tip de șuncă (4-5 felii), o jumătate de ceapă medie tocată, o lingură pastă de tomate, 2 căței de usturoi, tăiați fin, o jumătate de ardei iute mărunțit, 80 ml votcă, 100 g smântână, 450 g paste, câteva frunze de busuioc proaspăt, un praf de sare. Mod de preparare: Într-un castron se amestecă 400 g de roșii cu un mixer, până când se fac piure. Se poate folosi și blenderul. Restul de roșii se toacă și se adaugă peste pasta de roșii. Separat, într-o tigaie încinsă se pun la prăjit feliile de prosciutto. Se lasă 2-3 minute, întorcându-se pe ambele părți, având grijă să nu se ardă. Când devin crocante, se scot pe un prosop de hârtie și se lasă la răcit. Când sunt suficient de reci pentru a fi manevrate, se taie cubulețe. Opriți 2 lingurițe din uleiul rămas de la prăjit. Între timp, ceapa și pasta de tomate se călesc 2-3 minute, la foc mediu, în uleiul rămas de la prosciutto, până capătă o culoare ușor aurie. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute și un praf de sare, apoi se pun roșiile și se amestecă ușor. Sosul se gătește 5 minute, la foc mediu. Cratița se ia de pe foc, se adaugă votca, turnând încet, apoi se pune iar la gătit, la foc mediu, 15 minute. Se amestecă ușor. Între timp se pun pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când alcoolul s-a evaporat din sosul de roșii, se adaugă smântâna și se amestecă ușor, 1-2 minute. Când s-au fiert, pastele se scurg de apă. Se adaugă sosul de roșii și votcă și se amestecă. Se servesc calde, cu o lingură de prosciutto și busuioc.

Tort rapid la rece. Ingrediente: Blat: 100 g de stafide, curmale, smochine, alune, migdale, nuci. Crema: 200 g brânză vaci, 50 g zahăr, o banană. Preparare: Ingredientele pentru blat se amestecă într-un blender până devin o pastă. Apoi, pasa se așază uniform într-o formă rotundă și se lasă o oră la frigider, pentru a se întări. Brânza se amesteca cu zaharul și cu banana tocată. După ce se întinde peste blat se introduce la congelator 30 minute. Se servește imediat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Băile de nămol vindecă reumatismul?
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Pașapoarte pentru "uituci"
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 04 August 2014
Stire din Cetățenești : Unde schimbi valuta deteriorată
Pagina a fost generata in 2.4864 secunde