Ce gătim astăzi

117
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1406737538.jpg
Aperitiv light. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2, un pumn de stafide, sare, piper. Mod de preparare: Tăiați în două bucățile de piept de pui, pe lungime. Curățați și pisați usturoiul. Răzuiți coaja portocalelor și extrageți-le sucul. Faceți o marinată linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă… tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. 

Piept de pui cu legume. Ingrediente: 2 piepți de pui (fără piele și os), 2 portocale, 2 căței de usturoi, 4 linguri sos de soia 4 linguri oțet balsamic, 2 linguri ulei de măsline, o lingură rasă zahăr, un vârf de cuțit de nucșoară, o linguriță rasă praf de curry, o linguriță rasă fulgi de ardei iute (opțional), un praz mare, 2 morcovi potrivițidin sucul de portocale, coaja de portocale, usturoiul, praful de ardei iute, uleiul de măsline, zahărul, oțetul balsamic, sosul de soia, praful de curry, nucșoara, stafide și piper. Puneți pieptul de pui la marinat pentru două ore. Încingeți cuptorul la 200 de grade. Curățați prazul și tăiați-l rondele. Curățați morcovii și tăiaiți-I julienne. Pregătiți patru bucăți de hârtie de copt (cerată). Puneți în mijlocul fiecărei bucăți de hârtie câte un piept de pui. Adăugați rondelele de praz și bastonașele de morcov. Strângeți hârtia și turnați cu grijă marinată (împreună cu restul ingredientelor) peste fiecare pui. Strângeți hârtia la gură răsucind-o. Introduceți puiul la cuptor, într-o tavă, pentru 35-40 de minute. Pentru un plus de culoare, puteți desface hârtia mai repede (fără să lăsai sucul să se scurgă în tavă) și să mai lăsați puiul două-trei minute descoperit, la cuptor. Nu mai mult deoarece se va usca. Aveți grijă când desfaceți punga deoarece se vor elibera aburi. Puiul se servește direct din hârtie, cu garnitură de orez. 

Înghețată de ciocolată pe băț. Pentru înghețată: 500 ml cremă de vanilie, 200 g ciocolată neagră, topită, o banană zdrobită. Pentru glazură: 10 g bomboane pocnitoare, 300 g ciocolată neagră, topită, 1-2 tăvițe pentru cuburi de gheață, 20-24 bețe de înghețată. Preparare: 1. Pentru înghe-țată: încălziți ușor crema și adăugați ciocolata topită și banana. Amestecați. Cu o lingură, puneți amestecul în tăvițele pentru cuburi de gheață. Când compoziția s-a răcit, dați tăvițele la congelator și lăsați până când aproape s-a întărit. Scoateți tăvițele și înfigeți în fiecare înghețată câte un băț. Dați din nou la congelator și lăsați până îngheață complet. 2. Exact înainte de a servi, amestecați bomboanele pocnitoare în ciocolata topită pentru glazură. 3. Scoateți înghețata din congelator. Dați fiecare înghețată prin ciocolata topită amestecată cu bomboane pocnitoare, lăsați foarte puțin să se scurgă pe hârtie de copt și serviți imediat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru cataractă
Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Condimente pentru carnea de pui
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Schimbarea permisului auto
Pagina a fost generata in 4.8307 secunde