Ce gătim astăzi

281
Ce gătim astăzi - sitecegatimm-1402675099.jpg
Salată regească. Ingrediente: 4 cartofi mari și mai mult lunguieți curățiți de coajă, puș în tavă de tinichea nesmălțuită și copți la un foc potrivit, 200 gr. șuncă fiartă și tăiată în bucăți pătrate, 30 gr. capere tocate, 2 lingurițe muștar, 100 gr. caș Ementhal tăiat în bucăți pătrate, 30 gr. unt frecat spumă, 1 linguriță pastă de sardele, 2 ouă fierte tari și tocate mărunt. Mod de preparare: Cartofilor copți li se taie un capac de la un capăt și se scobesc de miez. O pătrime din miezul lor se amestecă cu cele amintite mai sus și, dacă este nevoie, se mai pune puțină sare. Cu această compoziție se umple coaja cartofilor și se îndeasă bine. Se pun la rece. După 3-4 ore se taie în felii subțiri. Feliile se așază pe farfurie dreptunghiulară de sticlă. Deasupra se toarnă un sos tartar. Se garnisește cu frunzișoare de salată verde, măsline, aspic tocat mărunt, felii de lămâie, ouă răscoapte, ridichi de lună, felii de ardei verde etc.

Penne all’ Arrabbiata. Ingrediente: 250 g penne sau fusilli, 2 linguri de ulei de măsline extravergin, un ardei iute roșu, 3 căței de usturoi, 600 g roșii (sau echivalentul din cutie), o linguriță de zahăr, o ceapă, 2 linguri frunze de busuioc, o linguriță oregano uscat (opțional), sare, piper. Mod de preparare: Puneți pastele la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățați ceapa și usturoiul.Tocați mare frunzele de busuioc. Scoateți semințele ardeiului iute și tăiați-l fin.Tăiați ceapa mare și usturoiul rondele fine.Decojii roiile și tocați-le mare. Încingeți uleiul într-o tigaie. Adăugați ceapa și rumeniți-o ușor până devine translucidă. Adăugați usturoiul și ardeiul iute și mai sotați încă un minut. Adăugați roșiile tocate, zahărul și puțină sare. Fierbeți sosul timp de 10 minute, adăugați busuiocul și oregano și mai dați câteva clocote. Asezonai cu sare i piper după gust. Adăugați pastele în sos, amestecați bine și serviți-le fierbinți.

Tort de înghețată. Ingrediente: 1 kg înghețată de vanilie, o pungă pișcoturi (20-22 bucăți), 400 ml cafea tare, slab îndulcită (espresso sau filtru), 3 linguri cacao, 10 ml esență de rom. Opțional: 250 grame dulce de leche sau dulceață de lapte, 200 grame stafide în ciocolată. Preparare: Scoateți înghețata din congelator. Faceți o cafea tare (filtru, espresso sau chiar din cafea instant) și îndulciți-o după gust (preferabil slab). Lăsați cafeaua să se răcească și adăugați în ea esența de rom. În cazul în care cafeaua nu este suficient de rece, riscați să topiți înghețata cu ea. Pregătiți o formă de tort cu pereți detașabili. Treceți pișcoturile prin cafeaua răcită timp de o secundă. Așezați pișcoturile, în picioare, în interiorul formei, de jur-împrejur. Turnați jumătate din cantitatea de înghețată între pișcoturi și nivelați-o ușor. Adăugați opțional un strat de dulce de leche. Adăugați restul de înghețată. Uniformizați. Tăiați cu un cuțit excesul pișcoturilor ce depășesc marginea formei. Opțional, adăugați peste înghețată stafide în ciocolată. Introduceți la rece pentru patru ore. Tortul de înghețată se servește pudrat cu cacao din abundență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Vinetele. Cum se gătesc corect
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce nu ar trebui să mâncăm cereale
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Câți ani trăiește un peruș
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne ia  cu amețeală
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Din secretele tălpilor fine
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.6806 secunde