Ce gătim astăzi

987
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1395582110.jpg
Aperitiv cu spanac. Ingrediente: 60 g pesmet, 250 ml smântână, 1 fir de praz, 200 g spanac congelat, 2 cepe, 2 linguri unt, 3 căței de usturoi, 3 ouă, 5 linguri făină, 200 g brânză telemea rasă, o linguriță sare, un vârf cuțit piper măcinat, un vârf cuțit nucșoară pudră, un vârf cuțit scorțișoară, 100 g roșii cherry pentru decor. Preparare: 1. Se cerne pesmetul într-un castron și se toarnă smântâna caldă peste el. Prazul și ceapa se taie fâșii și se călesc împreu­nă cu usturoiul în untul topit trei minute. Se adaugă spanacul scurs și tocat mărunt și se mai lasă două­ minute. Se lasă să se ­răcească. 2. Se toarnă amestecul de legume peste pesmetul cu smântână. Se adaugă ouăle bătute, făina, două treimi din brânza rasă, nucșoara, scorțișoara, piperul și sarea. Se amestecă bine. 3. Se pune compoziția într-un vas termorezistent pătrat uns și tapetat, se presară brânza oprită și se coace în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute. Se taie pătrățele și se decorează cu roșii cherry.


Chifteluțe de pește cu sos. Ingrediente: 500 g file de pește, un cartof fiert, 2 linguri orez fiert, o ceapă mare, 2 ouă, 4 căței de usturoi, 2 linguri făină, o legătură de pătrunjel verde, ulei, sare, piper, pesmet. Pentru sos ai nevoie de 3 linguri pastă de tomate i 3 căței de usturoi.   Preparare:1. Se dau prin mașina de tocat fileul de pește și cartoful fiert. Se taie ceapa mărunt, verdeața, se zdrobește  usturoiul și se amestecă toate într-un castron. Se adaugă ouăle bătute, orezul fiert, făina și se condimentează cu sare și piper, după gust. 2. Se modelează chiftele rotunde, se trec prin pesmet și se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe hârtie  absorbantă. Se desface pasta de tomate ­într-o ­cană cu apă. Pentru sos, se taie usturoiul curățat mărunt și se călește întro lingură de ulei. Se stinge cu pasta de tomate dizolvată, se lasă să dea în câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, după gust, și se pun chifteluțele în sos. Se servesc cu o garnitură de orez și salată asortată de legume.


Plăcintă cu legume. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă; Pentru umplutură: 4-5 cartofi, 200 g ciuperci, un morcov fiert, un fir de praz (partea albă), 6 linguri ulei, o legătură mărar, o legătură pătrunjel, nucșoară, sare, piper. Preparare:1. Se fierb cartofii în coajă, se scurg și se lasă să se răcească. Se curăță de coajă, se taie cubulețe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază și se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și se condimentează cu nucșoară, sare și piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească. 2. Se așază câte trei foi de plăcintă pe masă, se ­pune umplutură de legume, se rulează și se așază întro ­tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel și cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei și se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar ­verde.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 23 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Pagina a fost generata in 1.7755 secunde