Ce gătim astăzi

155
Ce gătim astăzi - 17iansitecegatim-1389980464.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 2 foi de napolitane, 300 g ciuperci, 300 gr parizer pui, 5 ouă, o legătură pătrunjel, o ceapă, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Cureți ceapa și ciupercile, tai ceapa fideluță, ciupercile feliuțe, iar parizerul bucățele. Călești ceapa și după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile și parizerul. Când s-au călit toate le dai deoparte să se răcească puțin, apoi adaugi trei ouă, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Împarți compoziția în două, apoi întinzi o parte pe o foaie de napolitană, iar celalaltă jumătate pe foaia rămasă. Le lași să se înmoaie așa zece minute, apoi le rulezi și le dai la frigider. După o jumătate de oră le tai felii de un deget grosime. Apoi treci fiecare felie prin făină, prin cele două ouă bătute și pesmet, după care le prăjești în ulei încins. Merg foarte bine servite cu smântână.
Păstrăv în crustă de parmezan. Ingrediente: 2 păstrăvi eviscerați fără cap,o cană de făină, 2 ouă, 50 g parmezan, 2 linguri mix de plante romatice (busuioc, oregano, rozmarin,salvie), sare și piper, 5 linguri ulei de măsline pentru prăjit. Mod de preparare: Mai întâi spălăm bine de tot păstrăvii, apoi îi tamponăm cu hârtie de bucătărie, ca să fie cât mai uscați. Îi dăm apoi prin amestecul de făină, cu mare grijă, să fie perfect taptetati și pe interior, și pe exterior. Îi dăm apoi prin ouă, pe care le batem ca și pentru omletă, cu un praf de sare și un pic de piper. Urmează apoi ca păstrăvul să treacă prin amestecul de parmezan, pe care îl răzuim și îl amestecăm cu ierburile aromatice. Îl prăjim apoi în uleiul de măsline încins, la foc mediu, până e frumos rumenit pe ambele părți. Nu uitați să nu lăsați focul tare, pentru că riscați ca păstrăvul să facă o crustă, dar să nu fie pătruns. 
Cheesecake cu brânză de capră. Ingrediente pentru 10-12 porții: 700 g brânză proaspătă de capră, 4 ouă, 3 linguri de smântână, o linguriță extract de vanilie, 150 g zahăr tos, 100 g făină, 100 g stafide pe care le lăsăm să umfle 10 minute în apă fierbinte, în care am pus o esență de rom, o foaie aluat de foietaj (250 g). Mod de preparare: Mai întâi încingem cuptorul la 160°C și punem aluatul de foietaj într-o tavă rotundă pentru tort (22 cm), astfel încât să urce și pe pereții tăvii. Apoi amestecăm brânza proaspătă de capră, smântână și zahărul, 5 minute cu mixerul la vitează mare, până sunt bine amestecate și zahărul nu se mai simte aproape deloc. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare, apoi făina, vanilia și stafidele, vaniliei pe care le amestecăm bine cu mixerul. Apoi turnăm totul în tavă, peste blatul din foietaj, nivelăm cu spatula și coacem o oră la 140°C sau până cheesecake-ul e bine așezat. Chiar dacă mijlocul încă pare ușor gelatinos, acesta se va întări pe măsură ce prăjitura se răcește. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm, zilnic, miere
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Legătura dintre artrită și gută
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Așa se curăță hainele pătate
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce miracole face banala ceapă
Pagina a fost generata in 2.8286 secunde