Ce gătim astăzi

108
Aperitiv. Ingrediente: un sfert de varză roșie rasă sau tocată cu mixerul, 3 linguri zeamă de lămâie, o lingură miere, 50 g stafide (o mână plină), o linguriță sucanat, 2 mere rase, o banană tăiată cubulețe, o ceapă mică tocată, o lingură ulei, o linguriță enibahar sau praf de nucșoară. Mod de preparare: Se amestecă bine mierea împreună cu zeama de lămâie, apoi se adaugă stafidele și se lasă 10 minute să se pătrundă. Se amestecă apoi cu restul ingredientelor și se aromatizează cu enibahar sau cu nucșoară, după preferință. Se ornează, dacă se dorește, cu nuci. 

Budincă de pui. Ingrediente: 500 g carne fiartă de pui, o lingură pesmet alb, 8 crenguțe de busuioc, o lingură unt, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 6 ouă, 300 g smântână, 2 linguri coniac, 2 linguri pesmet, 2 linguri pătrunjel și mărar tocate, sare, piper.

Preparare: Se bat ouăle într-un castron, se adaugă smântâna, coniacul, verdeața tocată, sarea, piperul și două linguri de pesmet. Se amestecă energic, pentru o bună omogenizare a sosului. Apoi, carnea de pui fiartă se taie cubulețe, care se pun în sosul de smântână cu ou și se amestecă totul. O formă de yena dreptunghiulară se unge cu unt și se presară cu restul de pesmet. Amestecul de carne cu sos se toarnă în vas, se nivelează suprafața și se introduce vasul în cuptorul încins în prealabil. Se coace la foc potrivit, 40 - 50 de minute. Se poate servi atât caldă, cât și rece, porționată, ornată cu câte o crenguță de busuioc.

Clătite de post. Ingrediente: 100 g făină, 100 ml sifon, 50 ml ulei, 25 g zahăr, sare. Mod de preparare: Punem făina într-un vas și adăugăm treptat apa, ca să nu se formeze cocoloașe, încorporăm uleiul, zahărul și sarea. Turnăm din compoziție cu un polonic într-o tigaie bine încinsă și unsă cu ulei și rotim ca să se întindă uniform în toată tigaia. Procedăm la fel, până terminăm toată compoziția. Apoi, întindem puțină dulceață sau marmelată și le rulăm. Pot fi umplute și ca aperitiv, cu varză, spanac etc. La clătitele de post, lipsa oului face ca foaia să se rupă ușor, de aceea se recomandă să fie un pic mai groase față de cele obișnuite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce apar crampele musculare
Luni, 11 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 11 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 11 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Când pot fi eutanasiați câinii
Pagina a fost generata in 2.8524 secunde