Ce gătim astăzi

149
French toast cu fructe proaspete. Ingrediente: 2 felii de franzelă foarte pufoasă, 50 g de banană, 30 g de kiwi, câteva mure, un ou, 100 ml de lapte, 10 g de zahăr, 5 g de unt, praf de scorțișoară. Mod de preparare: Se amestecă oul cu zahărul și praful de scorțișoară, după care toate acestea se bat cu telul. Se înmoaie feliile de pâine în amestecul obținut, iar apoi se coc într-o tigaie în care a fost încins puțin unt. Pâinea trebuie ținută câte două minute pe fiecare parte, cu un capac pus pe tigaie. O felie de pâine se pune pe farfurie și se acoperă cu jumătate din fructele folosite, după ce acestea au fost tăia în bucățele. Deasupra se pune cea de-a doua felie de pâine, care se acoperă cu restul de fructe.

Conopidă la cuptor cu chimen, coriandru și migdale. Ingrediente:

o conopidă, doar floretele, sare de mare, ulei de măsline, 2 lingurițe semințe de chimen măcinate, 2 lingurițe semințe de coriandru măcinate, 1-2 ardei iuți uscați, un pumn de migdale mărunțite, coaja și zeama de la o lămâie. Mod de preparare1. Încălzește în prealabil cuptorul. 2. Opărește floretele de conopidă în apă fiartă timp de câteva minute, după care lasă-le la scurs. 3. Condimentele se amestecă împreună cu migdalele mărunțite și se pun câteva minute într-o tigaie încinsă. 4. După ce s-a scurs bine conopida, se dă prin ulei și se pune în tigaia cu condimente. Se lasă pe foc încă câteva minute până se rumenește puțin conopida, timp în care se stropește cu zeama și coaja de lămâie.5. Se așază conopida în tava de la cuptor și se lasă să se rumenească în cuptorul încins timp de 15 minute.

Salam de biscuiți cu ciocolată. Ingrediente: 300 grame biscuiți simpli, 150 grame de unt gras, la temperatura camerei, 100 grame zahăr, un plic de zahăr vanilat, 2ouă, 100 ml rom brun (sau 80 ml lapte și 15 ml esență de rom), 200 grame ciocolată de menaj, 80 grame stafide (opțional). Preparare: Topiți ciocolata pe bain marie. Sfărâmați cu mâna biscuiții de dimensiuni potrivite (vezi film). Dacă doriți să folosiți stafide, puneți-le la înmuiat în rom sau în lapte amestecat cu rom. Pregătiți o tavă de cozonac pe care o tapetați cu hârtie de copt suficient de lungă și lată cât să acopere salamul de biscuiți. Bateți ouăle. Amestecați într-un vas adânc untul cu zahărul și zahărul vanilat până granulele de zahăr sunt aproape dizolvate. Adăugați și încorporați ouăle bătute. Adăugați romul și, eventual, stafidele. Încorporați ciocolata topită. Adăugați biscuiții și amestecați bine ingredientele uscate cu cele umede. Turnați amestecul în tavă. Presați bine pentru a elimina golurile de aer și ambalați salamul. Răsturnați salamul ambalat pe o folie de aluminiu. Strângeți bine, dați-i forma dorită și depozitați la rece pentru minim 3 ore înainte de servire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Batoane cu smochine uscate și susan
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: foietaj umplut cu nucă
Pagina a fost generata in 2.1365 secunde