Ce gătim astăzi

132
Aperitiv. Bărcuțe de dovlecei. Ingrediente: 2 dovlecei micuți, 8 ficăței de pui, legume mexicane, cașcaval sau caș, sare, piper, usturoi. Mod de preparare: Dovleceii se curăță de coajă, se taie pe lung pe jumătate, apoi se înlătură sâmburii și se așază într-o tavă. Se spală ficățeii și se pun câte două bucățele în fiecare jumătate de dovlecel curățat. Peste ficăței se așază legumele mexicane, usturoiul pisat, sare, piper, iar deasupra cașcaval sau caș ras. În tavă se pun puțină apă și ulei. Se dă la cuptor pentru jumătate de oră. Preparatul este absolut delicios și chiar merită încercat!

Mâncare de vară. Ingrediente: 1 kg de dovlecei în floare, 4 roșii, 250 g mazăre verde boabe, o ceapă, o linguriță mărar și pătrunjel tocat, 2 linguri de ulei, sare. Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt și se prăjește cu puțin ulei. Se adaugă dovleceii în floare, proaspeți, câteva felii de roșii și verdeață tocată. Se potrivește de sare, se acoperă și se dă la cuptor. Când dovleceii sunt gata, se adaugă mazărea fiartă separat în apă cu sare. Mâncarea se servește rece, ca atare sau ca garnitură și este ideală pentru această perioadă. 

Înghețată rapidă din iaurt și fructe. Cum vine vara, cei mici cer îngheată. Nu o dată, ci de nenumărate ori pe zi. Putem să le oferim o variantă rapidă, făcută în casă, o rețetă rapidă din iaurt și fructe de sezon. Este practic un amestec simplu de iaurt gras cu fructe sau gem, gata în cinci minute. Fiind o gustare pentru copii, ideal este să pregătim cantități mici pentru a controla aportul de zaharuri. De preferat sunt paharele mici de plastic (50 ml) sau formele de înghețată pentru copii. Ingrediente: 2 linguri de iaurt gras (minim 7% grăsime), 2 linguri de fructe de pădure bine coapte (afine, mure sau zmeură, dar puteți folosi și căpșuni, că tot e sezonul lor), o linguriță de zahăr pudră (de preferință  ó–(‘ó– zahăr brun), o linguriță de gem de fructe de pădure (opțional, în loc de zahăr), bețe și pahare. Mod de preparare: Spălați bine fructele. Amestecați într-un castron iaurtul cu fructele. Striviți fructele cu furculița în timp ce amestecați. Dacă nu aveți iaurt gras, folosiți iaurt normal, dar lăsați-l la scurs 10 minute. Amestecați și zahărul brun. Turnați compoziția în păhărelele de plastic sau în formele de înghețată. Dacă folosiți păhărele, băgați și bățul în mijloc. Introduceți la congelator pentru minimum două ore înainte de servire. Scoateți apoi paharele din frigider, țineți-le puțin în mână pentru a putea scoate înghețata mai ușor. Timp de pregătire: 5 minute, plus 2 ore pentru congelare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cârceii, un semnal de alarmă!
Pagina a fost generata in 3.4654 secunde