Ce gătim astăzi

150
Salată de orez. Ingrediente: o ceașcă de orez, 4 ardei grași, 4 roșii mai bine coapte, 4 cepe potrivite, oțet, o legătură de mărar, sare, piper.

Mod de preparare: Alegem și spălăm orezul, apoi îl fierbem cu apă și sare. După ce s-a fiert se pune într-o salatieră. Roșiile crude și ardeii copți se taie mărunt, la fel ceapa și mărarul. Amestecăm toate ingredientele și potrivim de sare și piper. Se poate pune și puțin ulei, eventual de măsline. 

Pizza vegetariană. Timp de preparare: o oră și 45 de minute, complexitate redusă. Ingrediente pentru blat: o ceașcă făină de grâu, 50 ml apă, 3 linguri ulei. Ingrediente pentru maia: un plic drojdie, o lingură făină, o linguriță zahăr, o lingură apă, sare, piper. Ingrediente pentru umplutură: 200 g ciuperci de pădure, o jumătate cutie de porumb, câteva batoane de ardei roșu, câteva rondele de kapia verde, 5-6 măsline mari, un castravete murat, pastă de roșii, sos iute. Mod de preparare: Faceți o maia din drojdie, făină, zahăr și apă. Lăsați să crească la cald timp de zece minute. Pregătiți ingredientele pentru blat, adăugați maiaua, apoi frământați (circa zece minute), după care lăsați să crească la cald până își dublează volumul. Ciupercile se fierb, apoi se toacă. După aceea feliați ardeii, castravetele și măslinele. Așezați coca în tava unsă cu ulei, iar peste ea întindeți un strat de pastă iute amestecată cu pastă dulce de roșii, presărați ingredientele și dați la cuptor. E gata după ce se rumenește frumos. 

Brioșe cu fructe. Ingrediente: o cană mare cu fructe fără sâmburi (de preferat, cireșe sau afine congelate), 250 g unt gras, la temperatura camerei, 250 grame făină, 200 grame zahăr, un plic zahăr vanilat, 4 ouă mari, un plic praf de copt, 4 linguri zahăr pudră, coaja de la o lămâie, un vârf de cuțit sare. Mod de preparare: Amestecați untul cu zahărul și zahărul vanilat cu o lingură de lemn sau cu ajutorul mixerului, până când granulele de zahăr se topesc și untul se transformă într-o cremă ușoară. Încorporați, unul câte unul, ouăle. Adăugați următorul ou doar după ce oul anterior a fost total încorporat. Adăugați coaja de lămâie, praful de copt nestins și un vârf de cuțit de sare. Încorporați făina amestecând cu o lingură de lemn. Separat, pudrați fructele cu două linguri de zahăr pudră. Încorporați fructele amestecând ușor în aluat. Lăsați aluatul să se odihnească, la temperatura camerei, pentru minim o oră. Încălziți cuptorul la foc mediu spre mare. Ungeți formele pentru brioșe (cele de unică folosință din hârtie și cele din silicon nu au nevoie) cu puțin ulei și pudrați-le cu făină. Adăugați câte două linguri bune de cocă cu fructe. Introduceți brioșele la cuptor, într-o tavă, pentru 20 de minute. Scoateți brioșele, lăsați-le să se răcească și îndepărtați formele. Pudrați brioșele cu zahăr pudră. Se servesc calde sau reci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6307 secunde