Ce gătim astăzi

180
Salata cu tofu. Ingrediente: 400 g brânză tofu, 200 g maioneză din soia, 200 g morcovi, o căpățână de usturoi, verdeață (mărar sau pătrunjel). Mod de preparare: Se trece prin răzătoarea mare brânza tofu, usturoiul și morcovul, după care se amestecă cu maioneza. Salata se ornează cu verdeața tocată.

Scrumbie în pergament. Un pește drag românului, gătit în maniera rafinată a francezului. O scrumbie preparată înnăbușit, pentru a scoate sucurile deosebite ale acestui pește gras, cu un gust și o textură aparte. O scrumbie simplă, nature, pentru a păstra gustul autentic al peștelui.Ingrediente: 4 scrumbii, 4 foi de dafin, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente pentru sos: zeama de la două lămâi, 100 ml ulei de măsline extravirgin, 4 linguri pătrunjel verde tocat. Preparare: Această rețetă se poate găti atât la cuptor, cât și la grătar. Încingeți cuptorul la 200 de grade Cesius. Eviscerați și curățați peștele. Pregătiți patru bucăți de hârtie de pergament, suficient de mari cât să cuprindă peștele de cel puțin două ori. Ungeți peștele cu ulei de măsline, apoi potriviți de sare și piper. Introduceți câte o foaie de dafin în fiecare pește, apoi împachetați peștele în hârtie de pergament și puneți-l la cuptor, pe plită sau pe grătar pentru 20-25 de minute. Faceți sosul rece: amestecați sucul de lămâie cu uleiul de măsline, pătrunjelul, sare și piper. Atenție când scoateți peștele la eventualii aburi pe care îi poate elibera îndepărtarea hârtiei de pergament. Serviți peștele cald, cu sucul din hârtie, și garnituri de cartofi, legume, cartofi cu spanac etc, stropit cu sosul de lămâie. Dacă gătiți scrumbia la grătar, hârtia își va schimba culoarea și chiar se va pârli la suprafață. Nu vă faceți griji atâta timp cât sucul peștelui este în siguranță.

Învârtită cu mere. Un desert ușor de preparat și foarte gustos. Ingrediente: 6 mere, sănătoase, nu prea mari, zahar, scorțișoară,

un ou,foietaj. Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul: ceașcă de caimac (smântână de pe lapte fiert); o ceașcă de faina; unt proaspăt cât o nucă; zahăr pudră; un praf de sare. După ce ai format coca, se acoperă și se lasă 10 minute să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de întrebuințare și păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic și nu crește în cuptor. Cum faci ca merele să fie "învârtite" în aluat... Cureți merele de coajă și le dai prin răzătoare. Se pune zahărul și scorțișoara. Se pune umplutura în foietaj și se "asamblează", ca o pâine împletită. Se unge cu ou, se așază într-o tavă și se coace la foc potrivit. Când este gata, se presară peste zahăr pudră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4682 secunde