Ce este accidentul de muncă

167
1
Ce este accidentul de muncă - ceesteaccidentm-1417182577.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Claudia Leu, evident că accidentele care se produc la locul de muncă au un regim special. Însă, Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă, ne-a explicat că nu orice incident minor poate fi considerat accident de muncă. Practic, legea spune că numai incidentele care au ca urmări vătămarea violentă a organismului, precum și intoxicația acută profesională, petrecute în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu și care provoacă incapacitate temporară de cel puțin trei zile calendaristice (dovedită prin certificat medical sau, după caz, prin alte documente legale), invaliditate sau deces sunt considerate accidente de muncă.

Obligații. În plus, legea obligă angajatorul să țină evidența tuturor accidentelor de muncă a căror urmare este incapacitatea de muncă ce depășește trei zile de lucru, dar și a accidentelor ușoare, a bolilor profesionale, a incidentelor periculoase. Numai dacă nu respectă această obligație, angajatorii riscă amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. 

Comentează știrea

Munca la domiciliu
30 noiembrie 2014
Munca la domiciliu

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Actual : Vlad Filat, implicat într-un accident rutier
Pagina a fost generata in 2.3338 secunde