Medicul de gardă

Ce complicații are hipoglicemia?

532
"Este obligatoriu ca dacă îți iese glicemia mai mică la analiză să ai automat diabet? De ce apare hipoglicemia?" (Mariana Topală).

Când și de ce apare hipoglicemia? Potrivit explicațiilor dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, se poate vorbi despre hipoglicemie doar atunci când există dovezi clare că nivelul de zahăr din sânge a scăzut dramatic. De regulă, această stare se poate instala după câteva ore în care nu am mâncat absolut nimic. De aceea, în astfel de împrejurări, primul lucru care trebuie avut în vedere este aducerea zahărului din sânge la nivelul normal. Cât privește bagatelizarea acestui subiect și, respectiv, netratarea fenomenului, complicațiile pot fi numeroase, zahărul fiind considerat principală sursă de energie a organismului uman.
Într-adevăr, stimată doamnă Topală, hipoglicemia este asociată, de multe ori, cu diabetul, fără a se ști că, în realitate, există și alte afecțiuni care pot avea drept consecință instalarea acesteia. La fel de adevărat este că hipoglicemia nu este o afecțiune în sine, ci doar un indicator al unei probleme de sănătate pe care o putem avea la un moment dat.

Măsuri imediate
Cât privește tratamentul, cel imediat se face prin consumarea unor alimente care conțin zahăr sau prin administrarea unor medicamente. Pentru că tratamentul pe termen lung trebuie
să vizeze cauza hipoglicemiei, ideal ar fi să luați legătura cu medicul și să nu recurgeți la automedicație. Totul, din cauză că manifestările hipoglicemiei, precum tremurăturile, palpitațiile, starea de anxietate, transpirație abundentă, starea de foame pot fi și un semn al altor afecțiuni medicale serioase, precum diabetul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2945 secunde