Ce beneficii au donatorii de sânge

775
Ce beneficii au donatorii de sânge - donatordesangebf1674f120-1392386364.jpg

Articole de la același autor

"Aș vrea să știu dacă este limită de vârstă la cei care vor să doneze sânge și ce primește un donator. Dacă donezi pentru cineva anume, mai ai acele drepturi? Cu stimă, Felicia Naum".
v v v
Doamnă Naum, indiferent dacă o fac pentru bani sau ca să ajute pe cineva anume, donatorii de sânge sunt recompensați pentru fapta lor. Iată în ce constau aceste beneficii: l Analize gratuite precum Rh, grupa sanguină, teste specifice pentru depistarea hepatitei B, C, HIV (SIDA), HTVL (Leucemie), VDRL (Sifilis) și ALT (probe hepatice) l La cerere, ulterior donării, se pot face, tot gratuit, și alte analize: transaminaze, colesterol, calcemie, glicemie, EKG, radiografie pulmonară l Obținerea unei adeverințe care-i va permite să călătorească cu mijloacele de transport în comun, vreme de 30 de zile, cu o reducere de 50 la sută, dar și a șapte bonuri de masă l Iar dacă este angajat cu carte de muncă, donatorul se va bucura și de o zi liberă de la serviciu. 
Limită de vârstă. Cât privește vârsta pe care trebuie s-o aibă un donator, aceasta trebuie să fie cuprinsă între 18 și 60 de ani. Iar dacă donatorul este fumător, este musai ca, înainte și după donare, cu cel puțin o oră, să renunțe la acest obicei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Donează sânge pentru viață!
Pagina a fost generata in 0.7548 secunde