Ce alimente puteți lua în bagajele de vacanță

162
Ce alimente puteți lua  în bagajele de vacanță - cealimentevac-1402838163.jpg

Articole de la același autor

"N-am mai plecat niciodată cu copiii din țară, sunt mici. Inten- ționăm să mergem câteva zile în Italia și dorim să știm dacă o să ne lase la vamă cu lapte praf din țară și alimente pentru copii. Cu mulțumiri anticipate, Felicia Cristea".


Fără doar și poate, când călătoriți într-o altă țară din UE, este important să știți ce aveți voie să transportați în bagaje și dacă există, de exemplu, limite maxime pentru anumite produse. Iar când e vorba de produse de origine animală, potrivit reglementărilor, nu există restricții când călătoriți în interiorul UE, având în vedere că toate statele membre trebuie să respecte norme veterinare foarte stricte. Același lucru este valabil și în cazul în care călătoriți din Andorra, Elveția, Liechtenstein, Norvegia și San Marino.


Excepții! Și, totuși, se pot aplica anumite restricții dacă apar focare localizate de boli la animale. Însă, dacă intrați pe teritoriul UE din țări aflate în afara spațiului comunitar, altele decât cele menționate mai sus, nu puteți transporta în bagaje carne sau produse lactate dacă acestea nu sunt însoțite de documente veterinare oficiale. Aceste măsuri sunt menite să prevină răspândirea în UE a unor boli grave în rândul animalelor. Însă, vi se permite să transportați lapte praf și alimente pentru copii, precum și alimente necesare din motive medicale, dacă se respectă anumite condiții. De asemenea, puteți transporta și alte produse de origine animală pentru consum propriu, în cantități limitate, ca de exemplu produse din pescuit, melci și miere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6152 secunde