Dilema locuitorilor din Palazu Mare:

"Cât vom mai circula ca sardelele și în nesiguranță?"

1037
5

Articole de la același autor

Din cauza scurtării traseului liniei 3, "singurul mijloc civilizat" de transport în comun pentru constănțenii din cartierul Palazu Mare, oamenii sunt obligați să circule cu microbuzele, "niște epave pe roți". Întrucât se tem pentru siguranța lor, ei cer autorităților "scoaterea de pe traseu" a mașinilor în neregulă.

Având în vedere că în cartierul Palazu Mare se execută ample lucrări de extindere a rețelei de canalizare pe strada Dumbrăveni, autobuzele liniei 3 au, de câteva zile, un traseu mai scurt. Mai exact, în perioada lucrărilor, acestea vor circula numai până la sensul giratoriu din dreptul cartierului Tomis Plus, unde vor întoarce pe ruta spre Constanța.

Oamenii înțeleg situația și abia așteaptă finalizarea lucrărilor de canalizare în cartier, dar solicită și ei puțină înțelegere în sensul ca microbuzele care circulă pe ruta Palazu Mare - Constanța să le asigure condiții omenești și, mai ales, sigure de transport.

Sugestii de la cetățeni

l "Mașina 3 care circulă pe Palazu Mare este singurul mijloc de transport pe care circuli civilizat. Problema e că din cauza lucrărilor, i s-a redus traseul tocmai la intrare, la sensul giratoriu, din cauză că s-a ajuns cu săpăturile până pe strada Dumbrăveni, în zona Bisericii. Rugămintea noastră este să se facă un efort, iar mașina să intre până la strada Pionierului măcar, 200 de metri sunt mai răi, după aia intră pe Năvodului" - este de părere G. Alexandru.

l "Eu sunt de părere că mașina 3 ar putea s-o ia pe partea cealaltă, pe strada Sentinelei. Ca să mergi trei kilometri pe jos până la sensul giratoriu e ceva distanță. E vorba și de bolnavi, de elevi care merg la școală, de bătrâni. Înțelegem că e șantier și că tot pentru noi se face această canalizare, dar rugăm să se găsească o soluție ca să putem circula în siguranță până se termină șantierul sau, dacă așa ceva nu se poate, să se bage niște microbuze conforme, nu jegurile astea!" - consideră un alt localnic.

Microbuzele, "niște epave"!

"Nu sunt mare specialist în șosele și drumuri, dar cred că ar fi mai bine să se facă o mobilizare de forțe și să se termine lucrările întâi pe șoseaua principală, după aia restul!" - ne-a sugerat un bărbat mai în vârstă, care a dorit să atragă atenția mai ales asupra stării jalnice a microbuzelor care circulă și în această perioadă pe vechiul traseu. Cititorul nostru nu înțelege cum este posibil ca microbuze cu geamurile blocate, supraîncărcate, în care călătorii se sufocă pur și simplu din cauza aerului irespirabil să primească undă verde să transporte oameni. Ei cer autorităților să scoată urgent din circulație asemenea "bombe pe roți și să nu mai dea undă verde la transportul în comun pentru microbuzele cu nereguli, cu scaune murdare, rupte, cu ușile din spate acoperite cu carton, niște epave! Nu este posibil așa ceva, firmele astea prea și-au luat-o-n cap! Nici în Constanța nu e o grozăvie, sunt o grămadă de microbuze, e adevărat, cu bilet de un leu, în care se circulă precum sardelele. Iarna mai e cum mai e, dar acum, pe căldură, e jale! Zilnic vezi călători care leșină, toată lumea se plânge, dar merge mai departe, n-au altă soluție să ajungă la muncă, la școală, la doctori sau pe unde or mai avea treabă, că nimeni nu se plimbă de plăcere cu așa ceva!".

Șoferii, aroganți!

Ca și când nu ar fi suficiente condițiile deplorabile în care circulă zilnic, oamenii se plângă și de aroganța" unor șoferi: "Nu înțeleg din ce motive sunt așa superiori față de noi, te privesc de sus, au probleme să-ți dea bilet, iar unii conduc rău. Ei nu sunt testați din când în când?" - se întreabă Maria, mamă a doi copii care fac zilnic naveta la Constanța, pentru a ajunge la școală și care ne-a mărturisit că… tremură pentru siguranța lor.

Oamenii propun ca instituțiile abilitate să-și intensifice acțiunile de control pe ruta Constanța - Palazu Mare, astfel încât microbuzele aflate în stare necorespunzătoare, dar și conducătorii auto care supraîncarcă mașinile, nu eliberează bilete de călătorie și vorbesc urât "să dispară", odată pentru totdeauna, de pe trasee.

Comentează știrea

ovidiu
4 iunie 2013
Respect fata de cetateni

Cu toate ca locuitorii cartierului Palazu Mare platesc taxe si impozite ca in oras primaria si RATC nu au bunul simt sa faca o legatura directa intre cartier si gara.Un drum dus intors pana la gara te costa 7 lei,nu mai spun sa mergi pana la CET -10 lei, si se mai intraba ratc-ul de ce fug calatorii de ei. Linia 3 ar trebui sa aiba traseul Palazu Mare -b-dul Tomis-bd Lapusneanu -Gara-ce cauta la Ciresica este vreo fabrica acolo,s-a construit vreo gara. Toate comunele si orasele din judet au legatura directa cu gara iar un cartier al orasului nu

Ioana
4 iunie 2013
Evazionisti

Soferii de microbuze stramba din nas cand li se solicita bilete si vanzatorii de abonamente evita vanzarea acestora cu factura. In afara de astea, soferii nu isi respecta graficele si prefera sa indese masinile cu oameni. Nu mai zic de graficul de noapte, care ramane la latitudinea fiecarui sofer... Unde sunt controalele inopinate?

kostas
4 iunie 2013
deplorabil

este cuvantul care imi vine in minte referitor la transportul calatorilor cu microbuzele. consider ca in spatele afacerii sunt interese meschine si profit pe masura. calatorii sunt inghesuiti ca vitele la abator, soferii vorbesc la telefon in trafic, opresc in banda 2 de circulatie, franeaza brusc = un pericol pentru siguranta traficului. toate acestea se intampla zilnic si nimeni nu vede, nimeni nu aude. usor, usor microbuzele inlocuiesc ratac-ul. cine are interes? statiunea mamaia, zona ce apartine municipiului, nu exista un transport ratc. care este interesul? cine doreste sa mearga in zona butoaie sau caraiman este condamnat sa foloseasca microbuzele? salvamaru danseaza in cluburi si nu vede pe ci care muncesc in statiune. nesimtire ridicata la rang de arta. fu..e, f..te, dar mai priveste-ma si in ochi!

Miruna
4 iunie 2013
PAI CINE L-A VOTAT PE MAZARE? PUN PARIU CA IN CARTIERUL /COMUNA PALAZU MAJORITATEA AU VOTAT MAZARE SI USL CTA

...

Răspuns la: Respect fata de cetateni
Adăugat de : ovidiu, 4 iunie 2013
Cu toate ca locuitorii cartierului Palazu Mare platesc taxe si impozite ca in oras primaria si RATC nu au bunul simt sa faca o legatura directa intre...
ovidiu
4 iunie 2013
reswpect fata de cetatean

in Romania oricine vine la putere uita de cetateni-spre Real circula din 30 min masina fantoma 3R fara pasageri spre targ circula 3B-ei folosesc 3 autobuze . in loc ca la fix sa plece 2 autobuze 3B,3 R -unul singur poate sa deserveasca ambele linii-si ramine un autobuz liber - de pe liniile 43C si 100C s-ar putea scoate cite un autobuz - 3 autobuze plus cele care circula pe linia 3 ar permite prelungirea traseului pina la gara ,fara costuri suplimentare- liniile 100C si 43 C ar pleca la 30 min practic de la capete de linie va pleaca cite un autobuz la 15 min- trebuie putina organizare

Răspuns la: PAI CINE L-A VOTAT PE MAZARE? PUN PARIU CA IN CARTIERUL /COMUNA PALAZU MAJORITATEA AU VOTAT MAZARE SI USL CTA
Adăugat de : Miruna, 4 iunie 2013
...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Mai 2013
Stire din Social : CINE A PUS RATC-ul PE BUTUCI
Pagina a fost generata in 1.5137 secunde