Cât de repede te poți debranșa de la RADET, ca să treci pe gaze?

11180
28
Cât de repede te poți debranșa  de la RADET, ca să treci pe gaze? - 29martiefond1-1333033718.jpg

Articole de la același autor

Costurile la întreținere, ajungând și până la 1200 lei pe lună sau chiar mai mult, i-au pus pe jar pe constănțeni, obligându-i să se debranșeze de la sistemul centralizat și să caute, rapid, alternative mai suportabile pentru încălzirea locuințelor, printre care racordarea la gaze.

RADET primește cereri de debranșare, însă numai în intervalul 15 mai - 15 septembrie. În schimb, Congaz îi asigură pe cei interesați că pot depune solicitările de branșare la gaze chiar și astăzi.

"Credem că gazele sunt cea mai bună soluție și pentru confort termic, și pentru… confort financiar, să-i zic așa. Am ieșit năuciți din iarnă și, stați, mai avem de plătit, calvarul nu s-a terminat! Poate că am fi rămas în continuare în relație cu RADET, știm că primăria face prețul gigacaloriei, dar pur și simplu nu mai facem față! Să intri în datorii ca să plătești căldura mi se pare ceva contra naturii! Locuim pe b-dul Lăpușneanu, conductele de gaze sunt la… buza blocului și vrem să profităm de asta. Am aprobat în adunarea asociației să ne debranșăm toată scara și să ne punem centrală pe gaze. RADET ne poate debranșa urgent pe toți? Există o cameră liberă la ultimul etaj unde s-ar putea monta o centrală mai mare pentru toată scara și vrem să știm dacă Congaz acceptă acest sistem? De formalități trebuie să se ocupe fiecare proprietar sau ne poate reprezenta președintele sau administratorul?" (Elena Luca).

Pentru ca acest proiect să prindă viață, trebuie urmată o întreagă procedură, pe care, deocamdată, oamenii nu o cunosc. De aceea își doresc să știe care sunt pașii de urmat pentru… a divorța de RADET și a intra cât se poate de repede într-o… relație cu Congaz.

Debranșările, după 15 mai!

Referitor la debranșarea în regim de urgență, aceasta nu este posibilă, cererile primindu-se abia după data de 15 mai a.c. Potrivit RADET, din punct de vedere tehnic, nu sunt impedimente ca toți locatarii unei singure scări să se poată debranșa. Dacă asociația este constituită la nivelul unei singure scări, de procedurile obligatorii pentru aprobarea și executarea de-branșării se poate ocupa un reprezentant al asociației. În situația în care asociația este formată din mai multe scări, atunci fiecare proprietar va trebui să depună, personal, dosarul prin care solicită RADET debranșarea.

Cererile se vor depune la registratura Regiei din bulevardul Tomis nr. 107 sau la cea din str. Badea Cârțan nr. 14 (se va cumpăra, cu 10,4 lei, un formular tipizat necesar obținerii avizului de debranșare). Este obligatoriu ca toate datele solicitate în anexele formularului să fie completate, altfel, cererea nu va fi luată în considerare. Dacă solicitantul are datorii la RADET, cererea de debranșare este respinsă fără verificarea celorlalte documente depuse. Atenție! În prealabil, solicitanții trebuie să primească aprobarea deconectării din partea Asociației de Proprietari. Fiind vorba despre toți locatarii scării, nu mai este nevoie de acordul vecinilor cu care solicitantul are pereți comuni. Apoi, RADET va verifica dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege, după care va emite avizul favorabil. După obținerea acestuia, solicitantul va achita taxa de debranșare, de aproximativ 500 de lei (dacă primăria nu va modifica tarifele de debranșare de anul trecut!), va plăti datoriile față de RADET și va primi un proces verbal prin care se constată debranșarea legală.

Congaz, mai flexibil!

Întrucât termenul legal de racordare la gaze este de nouă luni de zile (în funcție de cât de repede se obțin aprobările de la primărie, termenul poate fi și mai scurt), pentru a mai câștiga timp, la Congaz se primesc cereri de branșare și anterior debranșării de la RADET. Practic, cei interesați pot depune solicitarea chiar și astăzi! De formalități se poate ocupa un delegat al locatarilor sau președintele asociației. Atenție, însă, Congaz nu poate monta o singură centrală pentru toți locatarii unei scări, deci va fi nevoie ca fiecare proprietar să aibă propria centrală în apartament.

Comentează știrea

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Elena b.
30 martie 2012
racordare gaze

raspunsul la intrebarea d-voastra....degeaba te debransezi de la Radet ( oricine cred ca vrea sa scape de monopolul lor) daca alternativa gaze de la Congaz nu e viabila...am depus cerere de racordare de anul trecut si degeaba, nu exista nici o sansa sa avem gaze prea curand pentru ca in planul dansilor de dezvoltare nu intra si zona B-dul Tomis colt cu Tulcei, desi pe Badea Cartan sunt trase gaze.Scapam de un monopol si dam de altul. Pt compania CONGAZ o asociatie de proprietari reprezinta o investitie neprofitabila se pare.

anonim
30 martie 2012
pentru Radu de la poz.1

Pentru RADU Legislatia in vigoare nu permite conectarea la reteaua de gaze fara a avea detectoare de gaze. La butelia dumnevoastra nu stiu daca aveti un asemenea dispozitiv. Intrebarea mea este : cine are BOMBA in apartament

Vasile
3 mai 2012
debransare

Care sunt firmele agreate de RADET pentru intocmirea documentatiei tehnice de debransare de la sistemul centralizat de incalzire ?

Geo
17 mai 2012
Nemernici

Voi încerca sa parcurg toți pași impuși de acest furnizor neserios. În cazul în care nu vor să ma debranșare o voi face singur pentru că eu nu am contract cu RADETul. Au inventat tot felul de reguli pentru a obliga oamenii să le plătească lor toate pierderile.Am făcut cerere de racordare a blocului la rețeaua de gaze și pentru că am inclus și eventualele centrale termice în proiect domni )dacă pot fi numiți așa) nu ne+au aprobat proiectul. A trebuit să reducem nr. de focuri pentru a ne aproba.Noi vrem să rezolvăm legal dar dacă nu se poate o să o facem și fără acordul lor.

micu mircea
23 mai 2012
debransare radet

art 249 din ordinul nr 91/2007al ANR... este discriminatoriu, acesta nepermitindu-mi sa ma debransez de la retea pe motiv ca n-a facut-o altul inaintea mea?! Pe scara am gaze, chiar si in apartament dar RADET CONSTANTA nu ma lasa sa-mi montez centrala pe gaze!!! ESTE UN ABUZ INIMAGINABIL! Ce credeti ca se poate face legal?

locatar la bloc
30 mai 2012
DEBRANSARE

Singura cale este cea legala

marian
30 iunie 2012
debransare

am complet tot dosarul mai putin ordinul 91/2007 .suntem 4 propietari in aceasta situatie.se poate da in judecata?

Marianos
19 august 2012
debransare

Radet-ul nu poate sa-ti dea acordul,nu ai contract cu ei,cererea ta este aiurea.Toata treaba sta la mana asosiatiei de propietari,iei trebuie sa-ti dea acordul pentru-ca faci parte dintr-o parte comuna.La blocul meu,cei cu gaze au fost majoritari,16 locatari din 30,si au schimbat presedintele asociatiei,care si-a dat acordul pentru debransare individuala.Asociatia de locatari are putere deplina.Radet-ul nu are influenta pe un teren privat,te poate da in judecata daca nu ai platit furnizarea agentului termic,judecata care dureaza ani de zile.Deci daca presedintele asociatiei nu iti da acordul,trebuie schimbat,asta este singura solutie!!!!!!!

Marianos
19 august 2012
debransare

Daca ei,Radet-ul nu-ti dau acordul la o debransare,inseamna ca nu pot sa aiba nicio putere legala asupra ta,altfel te-ar da in judecata.Daca Mazare ar da subventii numai la cei cu venituri adevarat mici,500-800ron,toata lumea civilizata ar trece pe un agent de caldura mai ieftin.In blocul meu doua apartamente cu aceasi suprafata,60m patrati,au platit 250ron cel pe gaze si 800roni cel pe Radet.Deci cel pe Radet a platit in plus jumatate din instalarea unei centrale cu 6 calorifere plus tevi si toate aprobarile pentru bransament gaze.Toti pomanagii care cer subventii,nu trebuie sa decida cine sa fie primar,cei care le platesc lor subventia,trebuie sa fie factori de decizie intr-o comunitate!!! La fel si la bloc,la sedintele pentru instalare gaze,nu au ce cauta cei subventionati care fac cerere pe proprie raspundere ca nu au bani,avand doua masini pe familie,si nu verifica nimeni venitul lor real.

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.083 secunde