Când se poate contesta executarea silită

482
"Există un termen ca să contești o somație de plată, o poprire, dacă ți se pare că e în neregulă sau taci și plătești?" (M. Amarietei).

Contestația la executare silită este procedura prin care se poate obține desființarea măsurilor ilegale de urmărire silită, ne-a explicat consilierul juridic Carmen Gigică. 

Referitor la termen, se poate formula contestație la executare în termen de 15 zile de la data când: 1. Ați luat cunoștință de actul de executare pe care-l contestați sau de refuzul organului de executare de a îndeplini un act de executare. 2. Dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație, dacă aveți calitate de debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit. 3. De la data primirii somației ori de la data când ați luat cunoștință de primul act de executare, în cazurile în care nu ați primit somația sau executarea se face fără somație. 

Atenție, neintroducerea contestației în termen nu vă împiedică să vă realizați dreptul pe calea unei cereri separate, în condițiile legii. De asemenea, contestația privind lămurirea înțelesului întinderii sau aplicării titlului executoriu o puteți face oricând în interiorul termenului de prescriție (de la trei la zece ani, în funcție de situație) a dreptului de a cere executarea silită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Ce bunuri nu pot fi executate silit
Pagina a fost generata in 0.381 secunde